Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολάντ τόλμησε να κάνει live στο Διαδίκτυο, αλλά κατέληξε βορά στα τρολ

Ο Ολάντ τόλμησε να κάνει live στο Διαδίκτυο, αλλά κατέληξε βορά στα τρολ

Στο πλούσιο δάσος των κοινωνικών δικτύων, τα τρολ παραμονεύουν πίσω από κάθε κορμό: Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θέλησε να δείξει πως ακολουθεί τον παλμό της τεχνολογικής εξέλιξης και έβγαλε live στο Διαδίκτυο βίντεο επίσκεψής του. Έκανε όμως ένα μεγάλο λάθος: Άφησε ανοικτά τα σχόλια, και οι Γάλλοι έβγαλαν τον χειρότερό τους εαυτό...

Στο πλούσιο δάσος των κοινωνικών δικτύων, τα τρολ παραμονεύουν πίσω από κάθε κορμό: Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θέλησε να δείξει πως ακολουθεί τον παλμό της τεχνολογικής εξέλιξης και επισκέφθηκε εμπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, μετέδωσε ζωντανά το βίντεο της επίσκεψης -κάνοντας όμως ένα μεγάλο λάθος: Άφησε ανοικτά τα σχόλια, και οι Γάλλοι έβγαλαν τον χειρότερό τους εαυτό…

Το γαλλικό προεδρικό μέγαρο μετέδωσε ζωντανά από τον ιστότοπό του και τον λογαριασμό του στο Periscope (τμήμα του Twitter). Το Periscope χρησιμοποιείται για ζωντανή αναμετάδοση βίντεο, με τους χρήστες να μπορούν επίσης να σχολιάσουν σε ζωντανό χρόνο, πάνω στο βίντεο, τα γενόμενα.

Το αποτέλεσμα: Η γαλλική προεδρία μετέδιδε ένα βίντεο, πάνω στην εικόνα του οποίου έτρεχαν σχόλια που έβριζαν ανελέητα τον πρόεδρο.

Τα πιο σεμνά ήταν του τύπου «κάνε κάτι για την ανεργία, κι άσε τις φανφάρες». Όπως συμβαίνει πάντα στο Διαδίκτυο, τίποτε δεν έμεινε ταμπού: Άλλοι σχολίαζαν την ερωτική του ζωή και την (ακόμη πικάντικη) ιστορία με την Ζουλί Γκαγιέ, άλλοι το ότι… φαίνεται να έχει πάρει μερικά κιλάκια, άλλοι ακόμη και τα ρούχα του.

«Μάλλον πρέπει να αυξήσουμε τον μισθό του προέδρου» ήταν ένα σχόλιο (ο μισθός φτάνει λίγο κάτω από 180.000 το χρόνο), «επειδή προφανώς δεν έχει λεφτά να πάρει ένα παντελόνι στο νούμερό του, φαίνονται οι αστράγαλοι».

Και αυτά μεταξύ σχολίων όπως «γέλα μέχρι να πεθάνεις», «δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει», «μπλα, μπλα, μπλα».

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η ομάδα του προεδρικού γραφείου είχε σκεφτεί να απενεργοποιήσει τα σχόλια -δύο κλικ δηλαδή αρκούσαν. Τελικά κατάφερε να μαζέψει την κατάσταση και να μεταφέρει τη μετάδοση στο site της προεδρίας, όπου τα πράγματα είναι ελεγχόμενα, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Το Nouvel Observateur χαρακτήρισε το περιστικό «online καταστροφή για την εικόνα του προέδρου», ενώ πολιτικοί σχολιαστές ήγειραν σοβαρές επιφυλάξεις για την ικανότητα του προεδρικού επιτελείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024