Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε καλά επίπεδα οι θερινές κρατήσεις Γερμανών για την Ελλάδα

Σε καλά επίπεδα οι θερινές κρατήσεις Γερμανών για την Ελλάδα

Οι κρατήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών για θερινές διακοπές στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι σε καλά επίπεδα, παρά την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού ταξιδιωτικού συνδέσμου DRV. Ωστόσο, οι ενδείξεις για κάποια νησιά όπως η Λέσβος και η Κως δεν είναι θετικές. Αντίθετα, οι κρατήσεις τους για Αίγυπτο, Τυνησία και Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι.

Οι κρατήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών για θερινές διακοπές στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι σε καλά επίπεδα, παρά την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού ταξιδιωτικού συνδέσμου DRV. Ωστόσο, οι ενδείξεις για κάποια νησιά όπως η Λέσβος και η Κως δεν είναι θετικές.

«Φυσικά υπάρχουν κάποια νησιά που έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα, όπως η Λέσβος και η Κως. Αλλά συνολικά βλέπουμε μια αξιοπρεπή ανάπτυξη στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του DRV Νόρμπερτ Φίμπιγκ σε δημοσιογράφους.

Αντίθετα, οι κρατήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών για Αίγυπτο, Τυνησία και Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι, αντανακλώντας τις ανησυχίες των τουριστών για την ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός ταξιδιωτικός σύνδεσμος DRV.

Προορισμοί που ήταν κάποτε δημοφιλείς, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία, έχουν υποστεί μια σειρά επιθέσεων, αναγκάζοντας εταιρίες ταξιδίων όπως η TUI και η Thomas Cook να αναζητήσουν εναλλακτικούς προορισμούς.

«Συνολικά, οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή καταγράφουν μονοψήφιο ποσοστό μείωσης και αυτή η πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε κρατήσεις σε αυτές τις αγορές που δεν είναι ικανοποιητικές», δήλωσε ο Φίμπιγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις για θερινές διακοπές στην Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 40% σε ετήσια βάση. Αντίστοιχη είναι η μείωση στην Αίγυπτο και την Τυνησία ενώ σε κάποιες περιοχές η πτώση είναι λίγο μεγαλύτερη, δήλωσε ο Φίμπιγκ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του DRV είπε ότι οι κρατήσεις για αυτούς τους προορισμούς είχαν βελτιωθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ αναμένει ράλι τις επόμενες εβδομάδες.

«Ο στόχος μας είναι οι κρατήσεις συνολικά να μην σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2015. Αλλά αυτό εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το πώς θα εξελιχθούν αυτές οι τρεις αγορές, ιδιαίτερα η Τουρκία και η Αίγυπτος», σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024