Προκαλεί ο σλοβάκος πρωθυπουργός: «Τσίπρα, θα γίνετε ένα hotspot»
Mία ακόμα προκλητική δήλωση από τον σλοβάκο πρωθυπουργό για το προσφυγικό: «Πλησιάζουμε στο σημείο, όπου η Ελλάδα μάλλον θα θυσιαστεί» δήλωσε στην εφημερίδα «Hospdarske Noviny», συμπληρώνοντας: «Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι συμφωνήθηκε στην ΕΕ για την προστασία των συνόρων, στο τέλος θα υπάρχει μόνο ένα hotspot που θα λέγεται Ελλάδα.»
Mία ακόμα προκλητική δήλωση από τον σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο, για το προσφυγικό.
«Πλησιάζουμε στο σημείο, όπου η Ελλάδα μάλλον θα θυσιαστεί» δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hospdarske Noviny», συμπληρώνοντας:
«Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι συμφωνήθηκε στην ΕΕ για την προστασία των συνόρων, στο τέλος θα υπάρχει μόνο ένα hotspot που θα λέγεται Ελλάδα.»
Ο Φίτσο βρέθηκε την Τετάρτη στην ΠΓΔΜ και επισκέφθηκε τα σύνορα με την Ελλάδα.
ΝΔ: Αθλιες, εχθρικές δηλώσεις
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι απαράδεκτο χθεσινά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπήκαν σε αυτήν παρακαλώντας την Ελλάδα για στήριξη, να προκαλούν με εχθρικές, άθλιες δηλώσεις, τους Έλληνες.
»Εκείνοι που, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αρνούνται την κοινή προσπάθεια, είναι τελικά υπονομευτές της ίδιας της Ευρώπης.
»Ας αναλογιστεί σοβαρά η Κυβέρνηση τι δικαιώματα έχει δώσει με την ανικανότητά της και σε ποιους για να προσβάλλουν τη χώρα μας».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).