Μαντώ Σιώμου

Το Netflix, ανακοίνωσε την πρώτη γερμανικής παραγωγής σειρά, με τίτλο «Dark», σε σκηνοθεσία Μπάραν Μπο Όνταρ.

Η δραματική σειρά μυστηρίου θα εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη στην Γερμανία και θα παρουσιάζει τις σχέσεις τεσσάρων οικογενειών, όπως διαμορφώνονται, μετά την εξαφάνιση δύο παιδιών. Στην συνέχεια, η ιστορία παίρνει υπερφυσική τροπή και μας μεταφέρει στην ίδια πόλη το 1986.

Τη σειρά θα σκηνοθετήσει ο Μπάραν Μπο Όνταρ του εξαιρετικού θρίλερ «Who Am I – No System Is Safe», που απέφερε πάνω από 6 εκατ. δολάρια στο τοπικό box office, ενώ παραγωγοί θα είναι οι Κίριν Μπεργκ και Μαξ Βίντεμαν του φιλμ «Οι Ζωές των Άλλων», που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2006. Το σενάριο υπογράφει η Γιάντγε Φρίζε.

Στο Netflix έχουν προβληθεί γερμανικές ταινίες και σειρές, όπως το «Παράξενα παιχνίδια», αλλά το «Dark» αποτελεί το πρώτο έργο που γράφτηκε, σκηνοθετήθηκε και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Γερμανία. Η σειρά θα αποτελείται από δέκα επεισόδια, με διάρκεια μία ώρα το καθένα και θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Netflix το 2017.

Ο Μπάραν Μπο Όνταρ δήλωσε ενθουσιασμένος που θα σκηνοθετήσει μια σειρά με ιστορίες μυστηρίου, και ανυπομονεί να ξεκινήσει η παραγωγή. Επίσης, οι παραγωγοί συμφώνησαν ότι πρόκειται για μια εκπληκτική γερμανική ιστορία, που θα κερδίσει τους θεατές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εταιρεία Netflix προβάλει ή βρίσκεται ήδη στην παραγωγή αρκετών ξενόγλωσσων έργων, συμπεριλαμβανομένου της βρετανικής δραματικής σειράς «The Crown», του ιταλικού θρίλερ «Suburra» (2015) και της γαλλικής πολιτικής σειράς «Μarseilles», θέλοντας να ενισχύσει το πρωτότυπο περιεχόμενό της και να προσελκύσει περισσότερους ξένους συνδρομητές.

entertainment.in.gr