Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Πρέπει να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα

Μέρκελ: Πρέπει να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα

Έχοντας ήδη «αναβαθμίσει» το διακύβευμα της επικείμενης Συνόδου με τη δήλωση ότι η διαμάχη στους κόλπους της ΕΕ για το προσφυγικό απειλεί το ευρώ, η Άνγκελα Μέρκελ τονίζει ότι «πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση στη χώρα και να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν το ταχύτερο δυνατόν» -προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Έχοντας ήδη «αναβαθμίσει» το διακύβευμα της επικείμενης Συνόδου με τη δήλωση ότι η διαμάχη στους κόλπους της ΕΕ για το προσφυγικό απειλεί το ευρώ, η Άνγκελα Μέρκελ τονίζει ότι «πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση στη χώρα και να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν το ταχύτερο δυνατόν».

Αναφερόμενη στα τηλεοπτικά πλάνα με την ένταση και τις συγκρούσεις στην Ειδομένη όπου χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι πίσω από τα κλειστά σύνορα της ΠΓΔΜ, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι οι εικόνες αυτές καταδεικνύουν πόσο επείγουσα είναι η Σύνοδος της Δευτέρας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Οι εικόνες αυτές καταδεικνύουν κάθε μέρα ξεκάθαρα ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για συνομιλίες» είπε στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντησή της με τον Κροάτη πρωθυπουργό στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η ίδια βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα και […] να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν το ταχύτερο δυνατόν» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, βάσει των όσων μεταδίδει το Reuters.

Από την πλευρά του, ο Κροάτης πρωθυπουργός Τίχομιρ Ορέσκοβιτς αναγνώρισε ότι η Γερμανία έχει κάνει πάρα πολλά σε αυτή την προσφυγική κρίση και προσέθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η χώρα του αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και θέλει να επιλυθούν από κοινού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε παράλληλα στην εφημερίδαSuedwest Presse η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι «θα ήταν καλύτερα αν όλοι συνολικά φερόμασταν ευρωπαϊκά και δεν αφήναμε απλώς ένα κράτος-μέλος, την Ελλάδα, να σηκώνει το βάρος των αποφάσεων», επισημαίνοντας ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο άσκησε πίεση για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, «στην οποία θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κοινή προσέγγιση».

Η Ευρώπη των 500 εκατομμυρίων κατοίκων οφείλει να συνεισφέρει περισσότερο στην προστασία των προσφύγων υπογράμμισε η Μέρκελ επιμένοντας στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης με την Τουρκία.

«Στις 7 Μαρτίου έχουμε μία σημαντική ευκαιρία προκειμένου στον κύκλο των 28 κρατών-μελών της ΕΕ και από κοινού με την Τουρκία να προωθήσουμε την πρακτική εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας. Πολλά έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά αναμφίβολα απομένουν πολλά ακόμη να περάσουν από το χαρτί στην πραγματικότητα» ανέφερε.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

    Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 26 Απριλίου 2024