Δρίτσας: Εκτός σχεδιασμού η άφιξη 2.000 προσφύγων στο λιμάνι
«Κάτι που ξέφυγε από το σχεδιασμό» αποτελεί κατά τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα η άφιξη των 2.000 προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Δευτέρας. Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «κακή συνεννόηση μεταξύ εταιρίας και πρακτορείων» και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα ξανασυμβεί. Ο ίδιος «βλέπει» εξομάλυνση της κατάστασης εντός της εβδομάδας.
«Κάτι που ξέφυγε από το σχεδιασμό» αποτελεί κατά τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα η άφιξη των 2.000 προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Δευτέρας. Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «κακή συνεννόηση μεταξύ εταιρίας και πρακτορείων» και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα ξανασυμβεί. Ο ίδιος «βλέπει» εξομάλυνση της κατάστασης εντός της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα, ο Θ.Δρίτσας σημείωσε: «Η σημερινή μέρα είναι δύσκολη και για το λιμάνι του Πειραιά ιδιαίτερα, αλλά νομίζω ότι η εβδομάδα που ξεκινά θα οδηγήσει σε εξομάλυνση».
Όπως είπε, η άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ενός πλοίου με 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες «ήταν κάτι που ξέφυγε από τον σχεδιασμό» για ανάσχεση των ροών από τα νησιά και το απέδωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, σε «κακή συνεννόηση μεταξύ της εταιρίας και των πρακτορείων».
«Ελπίζω ότι δεν θα ξανασυμβεί» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σήμερα δεν αναμένονται νέες αφίξεις σημαντικές και το ίδιο και μέχρι αύριο το μεσημέρι»
Εκτίμησε ως εκ τούτου ότι θα υπάρξει από εδώ και πέρα επιβράδυνση και επισήμανε ότι τα νησιά δεν έχουν πιεστεί πάρα πολύ, επομένως υπάρχει ένα περιθώριο να μείνει εκεί για λίγες μέρες ένας αριθμός ανθρώπων.
Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση οργανώνεται με το σενάριο των κλειστών συνόρων, αλλά ταυτόχρονα κάνει όλες τις προσπάθειες ώστε τα σύνορα να ανοίξουν.
Αν τα σύνορα παραμείνουν για μεγάλο διάστημα κλειστά, υποστήριξε ο κ. Δρίτσας, ενδεχομένως αυτό να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των προσφυγικών ροών ή την αναζήτηση άλλων δρόμων.
«Η προσφυγιά είναι σαν το νερό. Περνά από παντού. Δεν μπορείς να έχει ένα σχέδιο που ανελαστικά θα το εφαρμόζεις», σημείωσε.
Για τους χώρους φιλοξενίας είπε ότι η καλύτερη διαχείριση μπορεί να γίνει με περισσότερους χώρους μικρότερης δυναμικότητας μέχρι 2.000, στον άξονα, όπως διευκρίνισε, από τον Πειραιά και μέχρι την Ειδομένη.
Ο κ. Δρίτσας απηύθυνε έκκληση σε όλους να συμβάλουν όσο μπορούν περισσότερο ώστε η διαχείριση να είναι η καλύτερη δυνατή για όλη την ελληνική κοινωνία, τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες «δεν είναι εισβολείς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442