Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί

Γεννηματά: Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί

«H σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό, έχει απέναντι και τους αγρότες και την παραγωγή και την παραγωγική Ελλάδα» δήλωσε από την Ιεράπετρα Λασιθίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψη της στον συνεταιρισμό αγροτών «Ανατολή». Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί».

«H σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό, έχει απέναντι και τους αγρότες και την παραγωγή και την παραγωγική Ελλάδα» δήλωσε από την Ιεράπετρα Λασιθίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψη της στον συνεταιρισμό αγροτών «Ανατολή». Παράλληλα η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί».

Εγκαινιάζοντας τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Ιεράπτρα, η Φ.Γεννηματά αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας στο χώρο της κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο.

Κατά την ομιλία της ανέφερε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου «βάλαμε τέλος στην καθοδική πορεία και στην πτώση. Αρχίσαμε ξανά τον ανήφορο, την άνοδο. Χτίζουμε ξανά τη σχέση με την Ελληνική κοινωνία». Παράλληλα υπογράμμισε πως από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της έχει ως στόχο τη διεύρυνση την ενότητα και την ανανέωση και αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.

Συνεχίζοντας η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Κάποτε το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να εκπροσωπήσει το σύνολο της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης για αυτό και κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα ο χώρος αυτός είναι δυστυχώς κατακερματισμένος και δεν μπορούμε να μένουμε θεατές».

Αφού είπε ότι «έχουμε μεγαλώσει τη δύναμη μας» συμπλήρωσε πως «αλλά κανένας δεν αρκείται στο 6 και στο 6,5 % γιατί ξέρουμε πως είναι πολύ μεγαλύτερος ο χώρος». Επίσης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να εκφρασθεί ο χώρος και αναφέρθηκε στην πρόσκληση και το κάλεσμα που απηύθυνε πριν λίγες ήμερες σε κόμματα κοινοβουλευτικά και μη, κινήσεις πολιτών αλλά και σε μεμονωμένα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων «να συναντηθούμε όλοι σε μια προγραμματική συνδιάσκεψη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια ευρύτατη συμπαράταξη στη βάση μιας πρότασης για τον τόπο».

Η κ. Γεννήματα είπε ακόμη ότι τα κόμματα και οι φορείς θα παραμείνουν σε αυτή τη συμπαράταξη αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Η ίδια τόνισε την ανάγκη «να οριοθετήσουμε και να αναδείξουμε τις διαφορές μας και από τη συντήρηση και τη νεοφιλελεύθερη δεξιά με το μεταρρυθμιστικό προσωπείο που έχει επιλέξει τώρα να φορέσει. Αλλά να οριοθετήσουμε και από τον λαϊκισμό τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες, τις εμμονές της δήθεν αριστεράς που κυβερνά σήμερα και δείχνει την αδυναμία της και την ανικανότητα της».

Η ίδια μίλησε για βάση ενός προγραμματικού πλαισίου και μιας διακήρυξης γι αυτά που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στη χώρα.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο «για κοινή αγωνία για τον τόπο μας» προσθέτοντας ότι ο τόπος μας μπορεί να ανακάμψει αν στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα, αν στηριχθεί στους αγρότες.

Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον συνεταιρισμό πρότυπο, όπως τον χαρακτήρισε, και εκπροσώπους άλλων συνεταιρισμών τόνισε: «Ο στόχος, ο κοινός στόχος μας, είναι να παράγουμε προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία μόνο, ποιοτικά προϊόντα. Αυτό είναι το μέλλον».

Η ίδια ανέφερε ότι οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών θα πρέπει να στηριχθούν με φορολογικά κίνητρα, λέγοντας: «Θέλουμε φορολογικά κίνητρα και περισσότερους συνεταιρισμούς, γιατί έτσι απαντάμε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν σήμερα οι αγρότες, που έχουν να κάνουν με το αυξημένο κόστος παραγωγής, τον μικρό κλήρο και τις δυσκολίες διαπραγμάτευσης που έχουν οι αγρότες».

Ακόμη μίλησε για κοινό σχέδιο, και όραμα, είναι με αυτό των αγροτών προσθέτοντας «αρκεί να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, μια χώρα αξιόπιστη, να μπορούμε να σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε από κοινού ένα σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, ενταγμένο σε ένα συνολικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

Νωρίτερα κατά την επίσκεψη της στην Κριτσά ενημερώθηκε για την δραστηριότητα του συνεταιρισμού, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη, ενώ επισκέφθηκε και το δημοτικό σχολείο και ακολούθως μετέβη στον Άγιο Νικόλαο όπου συζήτησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολίτες θέματα που τους απασχολούν αλλά και θέματα γενικής πολιτικής επικαιρότητας.

Η κ. Γεννηματά θα εγκαινιάσει απόψε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σητεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024