Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη στον Πειραιά για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Σύσκεψη στον Πειραιά για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Σύσκεψη για τον συντονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η μέχρι τώρα λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό και οι αφίξεις προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύσκεψη για τον συντονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η μέχρι τώρα λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό και οι αφίξεις προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, το Κέντρο Φιλοξενίας στο Σχιστό φιλοξενεί περίπου 1.350 άτομα ενώ το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι υπήρχαν 1.250 άτομα, τα οποία σταδιακά μεταφέρονται σε Κέντρα Φιλοξενίας, για να είναι διαχειρίσιμος ο αριθμός όσων βρίσκονται εντός του λιμανιού, δεδομένου ότι καθημερινά υπάρχουν νέες αφίξεις από τα νησιά.

Ιδιαίτερα, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει διάχυση των αφίξεων προσφύγων από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας εκτός του Πειραιά. Επίσης, τονίστηκε ότι δεν πρέπει να προστεθούν και άλλα άτομα στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Σχιστό, προκειμένου να διατηρηθούν σε καλά επίπεδα οι συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων.

Ακόμα αποφασίστηκαν:

  • Η πραγματοποίηση εντός των εβδομάδας ευρείας σύσκεψης φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για το προσφυγικό.
  • Να υπάρξει συνεργασία με τα τρία νοσοκομεία της περιοχής, τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, το ΚΕΕΛΠΝΟ και κοινωνικές δομές για τη διαμόρφωση κατάστασης εθελοντών γιατρών, που να παρέχουν άμεσα ιατρική βοήθεια σε πρόσφυγες/ μετανάστες εφόσον χρειάζεται.
  • Να γίνει συνεργασία με φορείς διερμηνέων ώστε να υπάρξει μεταφραστική κάλυψη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024