Ξεκίνησε η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τις προσφυγικές ροές
Ξεκίνησε η αποστολή της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι. Η Ελλάδα συμμετέχει με 11 πλοία: 4 κανονιοφόρους, 2 πυραυλακάτους και 5 παράκτια περιπολικά.
Ξεκίνησε η αποστολή της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι.
Συγκεκριμένα, η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Λέσβου. To γερμανικό πλοίο υποστήριξης μάχης «FGS-BONN», υπό την τακτική διοίκηση της οποίας τελεί η νατοϊκή αποστολή, ανεφοδιάστηκε στη Σούδα και θα πλεύσει προς το κεντρικό Αιγαίο, ενώ τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) και η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έχουν επιστρέφει για ανεφοδιασμό, ώστε τις επόμενες ημέρες να επαναλάβουν τη δράση τους.
Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση αιτημάτων της γερμανικής τακτικής διοίκησης της νατοϊκής αποστολής όσον αφορά στη διάθεση πλοίων από κράτη-μέλη της Συμμαχίας για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής.
Σημειώνεται ότι στη διαχείριση των προσφυγικών ροών συμμετέχουν 11 πλοία του Στόλου, παράλληλα με την εκτέλεση της εθνικής αποστολής τους.
Επιχειρησιακός διοικητής της αποστολής ορίσθηκε ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command – JFC) στη Νάπολη, ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) που έχει αναλάβει την εκτέλεση της αποστολής υπάγεται στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) που εδρεύει στο Νόρθγουντ της Βρετανίας.
Διαβάστε επίσης:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν
- Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Η επίθεση στο Ιράν το μεγαλύτερο ρίσκο της εξωτερικής πολιτικής Τραμπ
- CIA για Ιράν: Ο Χαμενεΐ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από σκληροπυρηνικούς των Φρουρών της Επανάστασης
