Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Φιλαρέτη Κομνηνού στο ΚΘΒΕ μετά από 13 χρόνια στο ρόλο της Στάθαινας

Η Φιλαρέτη Κομνηνού στο ΚΘΒΕ μετά από 13 χρόνια στο ρόλο της Στάθαινας

Το ΚΘΒΕ υποδέχεται την Φιλαρέτη Κομνηνού που επιστρέφει μετά από 13 ολόκληρα χρόνια στο θέατρο όπου πρωταγωνίστησε από την αρχή της καριέρας της, για να ερμηνεύσει το ρόλο της Στάθαινας στον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας». Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού θεάτρου, το δραματικό ειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά που θα παρουσιαστεί το […]

Το ΚΘΒΕ υποδέχεται την Φιλαρέτη Κομνηνού που επιστρέφει μετά από 13 ολόκληρα χρόνια στο θέατρο όπου πρωταγωνίστησε από την αρχή της καριέρας της, για να ερμηνεύσει το ρόλο της Στάθαινας στον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας».

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού θεάτρου, το δραματικό ειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στο κλιματιζόμενο Βασιλικό Θέατρο.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.

Για 14 χρόνια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, πρωταγωνιστώντας σε ιστορικές παραστάσεις. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, τόσο στο Εθνικό όσο και στο ελεύθερο θέατρο, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους. Παράλληλα με την επιτυχημένη θεατρική της πορεία, έπαιξε σε εξαιρετικές τηλεοπτικές σειρές που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό.

Τελευταία συνεργασία της με το ΚΘΒΕ ήταν ο «Ο χορός του θανάτου» του Στρίντμπεργκ, που παρουσιάστηκε την θεατρική περίοδο 2002-2003, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Η Φιλαρέτη Κομνηνού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» έχει να ανέβει πάνω από τέσσερις δεκαετίες στο ΚΘΒΕ. Παρουσιάστηκε τη θεατρική περίοδο 1973-1974, σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Έργο γραμμένο σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, αποτελεί μια απλή ιστορία ανθρώπων με αισθήματα και πάθη, δοσμένη με έντονη θεατρικότητα, κωμικό ύφος και λαϊκούς τύπους, το οποίο στηρίζεται κυρίως στα τραγούδια και στο ευτυχές τέλος.

entertainment.in.gr

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024