Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θερμό επεισόδιο Αθήνας - Βιέννης για το προσφυγικό

Θερμό επεισόδιο Αθήνας – Βιέννης για το προσφυγικό

Σε ανοικτή πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, η οποία ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ βγήκε από την αίθουσα για να δηλώσει: «Αν η Ελλάδα επισημαίνει επανειλημμένα ότι δεν είναι εφικτή η προστασία των ελληνικών συνόρων, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε αν τελικά μπορούν τα σύνορα της Σένγκεν να είναι εκεί». Δεν λεει αλήθεια, απαντά ο Γ.Μουζάλας.

Σε ανοικτή πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Λάιτνερ, η οποία ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ βγήκε από την αίθουσα για να δηλώσει στους δημοσιογράφους: «To λέω ανοικτά και ειλικρινά: αν η Ελλάδα επισημαίνει επανειλημμένα ότι δεν είναι εφικτή η προστασία των ελληνικών συνόρων, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε αν τελικά μπορούν τα σύνορα της Σένγκεν να είναι εκεί».

Με αφορμή την ανάκληση της ελληνίδας πρέσβεως από τη Βιέννη, η αυστριακή υπουργός σχολίασε πως «επιτέλους, κάτι κινείται» και ότι τώρα θα υπάρχει και η δυνατότητα να μπορέσει να ενημερωθεί άμεσα η Αθήνα ως προς την κατάσταση στην Αυστρία, όπως επίσης και κατά μήκος της «Διαδρομής των Βαλκανίων».

Η ίδια έδειξε να επιμένει στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, λέγοντας ότι ως υπουργός Εσωτερικών είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας της και δεν μπορεί να αποδεχθεί πως θα στέλνονται συνεχώς πρόσφυγες.

Αντίδραση Μουζάλα

Σχολιάζοντας τη στάση της αυστριακής υπουργού Εσωτερικών ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ανέφερε πως «στις δηλώσεις της δεν λέει αλήθεια». «Η Ελλάδα και ο κ. Μουζάλας ισχυρίζονται σε όλους τους τόνους ότι η χώρα μας φυλάττει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σύνορα της που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει η Frontex, η Ευρωπαϊκή επιτροπή και τόσοι άλλοι φορείς με επίσημες τοποθετήσεις τους. Ενέργειες και δηλώσεις σαν της κυρίας Λάιτνερ δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος αλλά στην διόγκωσή του» αναφέρει σε δήλωσή του.

Ακόμη τονίζει πως η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών «παρασύρει την Αυστρία σε όλο και πιο εχθρικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να δικαιολογήσει τις προηγούμενες αντιευρωπαϊκές μονομερείς ενέργειές της και την απομόνωση που αυτές προκάλεσαν. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Frontex, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πλειοψηφία των Κρατών-Μελών της Ένωσης καθώς και η Προεδρεία της ΕΕ αποκήρυξαν σήμερα, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, τις μονομερείς ενέργειες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024