Συντονισμό δράσεων ζητά από την G20 το ΔΝΤ
Κάλεσμα στην G20 να σχεδιάσει ένα συντονισμένο πρόγραμμα στήριξης για να αποτρέψει τη στασιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας απευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Κάλεσμα στην G20, δηλαδή στην ομάδα των περισσότερο αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη, να σχεδιάσει ένα συντονισμένο πρόγραμμα στήριξης για να αποτρέψει τη στασιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας απευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η έκθεση του ΔΝΤ συντάχθηκε εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της G20, στη Σαγκάη εντός της εβδομάδας.
Η G20 θα συνεδριάσει εν μέσω της αστάθειας στις χρηματιστηριακές αγορές και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς και των ενδείξεων για οικονομική εξασθένιση σε όλον τον κόσμο.
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, υποβάθμισε τις προσδοκίες για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τη G20, δηλώνοντας στο Bloomberg ότι κάποιες οικονομίες τα πάνε καλύτερα από τις εκτιμήσεις και ότι οι επενδυτές δεν πρέπει «να αναμένουν μία αντίδραση κρίσης σε ένα περιβάλλον μη κρίσης».
Το ΔΝΤ, ωστόσο, σημειώνει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται και οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες γίνονται πιο σφιχτές για τις αναδυόμενες οικονομίες, όπου οι εξαγωγές πρώτων υλών έχουν πληγεί σφοδρά από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
«Οι εξελίξεις αυτές υποδηλώνουν μεγαλύτερους κινδύνους για τον εκτροχιασμό της ανάκαμψης», αναφέρεται στην έκθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκιάθος: Το σεισμικό παρελθόν προβληματίζει τους σεισμολόγους
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι και πώς μπορούν να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας για 2.000.000 εργαζομένους
- Ο Τζέφρι Έπσταϊν και το «τζαμί» του στο ιδιωτικό νησί της «κολάσεως» στην Καραϊβική
- Έτσι το στρες μπορεί να διαλύσει τη σχέση
- Υπερτουρισμός: Οι πόλεις που «πνίγονται» από τουρίστες – Η θέση της Αθήνας και το μεγάλο δίλημμα
- Big Tech: Γιατί οι επενδυτές εμπιστεύονται περισσότερο την Google από την Meta
- Έληξε η προθεσμία των 60 ημερών για τον πόλεμο στο Ιράν – Ο Λευκός Οίκος σπεύδει για έγκριση του Κογκρέσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442