
Μοσκοβισί: Άλλες χώρες πληρώνουν περισσότερα για το χρέος τους
Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της Αθήνας για το θέμα του χρέους ο Πιερ Μοσκοβισί, καθώς σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή τονίζει πως αρκετές χώρες της ΕΕ πληρώνουν, ετησίως, για την εξυπηρέτηση του χρέους τους ποσοστό επί του ΑΕΠ μεγαλύτερο από το 12% περίπου που πληρώνει σήμερα η Ελλάδα. Επίσης, παραθέτει στοιχεία βάσει των οποίων ο ελληνικός δείκτης χρέους προς το ΑΕΠ το 2020 αναμένεται να φτάσει στο 175%.
Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της Αθήνας για το θέμα του χρέους ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή τονίζει πως αρκετές χώρες της ΕΕ, πληρώνουν ετησίως, για την εξυπηρέτηση του χρέους τους, ποσοστό επί του ΑΕΠ μεγαλύτερο από το 12% περίπου που πληρώνει σήμερα η Ελλάδα.
Επίσης, παραθέτει στοιχεία που δείχνει ότι ενώ οι θεσμοί εκτιμούσαν ότι ώς το 2021 ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ θα πέσει στο 120%, τώρα εκτιμούν ότι το 2020 θα είναι 175%.
Όπως τονίζει στην απάντησή του ο κ. Μοσκοβισί, για το όριο του 15%, «το όριο βιωσιμότητας των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) περιλαμβάνεται στις κατευθύνσεις του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν και η Ρωσία απορρίπτουν το σχέδιο απόφασης των ΗΠΑ στο ΣΑ του ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ
- Ουκρανία: «Ανεύθυνη» η προτροπή της Ρωσίας για απομάκρυνση των διπλωματών από το Κίεβο, λέει η Βρετανία
- Φθιώτιδα: Σορός ατόμου βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς
- Ιράν: Να υπογράψει «γρήγορα» συμφωνία, απαιτεί ο Τραμπ, ειδάλλως θα διατάξει «βίαια» αντίποινα
- «Πλήξαμε» το Ιράν αφού δέχτηκαν επίθεση 3 αντιτορπιλικά μας στα Στενά του Ορμούζ, λένε οι ΗΠΑ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ, αναμεσά τους παιδιά και πλήρωμα ασθενοφόρου