Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας νεκρός σε κατάρρευση κτιρίου σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία

Ένας νεκρός σε κατάρρευση κτιρίου σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία

Ένας άτομο σκοτώθηκε, πέντε τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις αγνοούνται μετά την κατάρρευση κτιρίου σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Όξφορντσαϊρ της νότιας Αγγλίας.

Ένας άτομο σκοτώθηκε και τρεις αγνοούνται μετά την κατάρρευση κτιρίου σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Όξφορντσαϊρ της νότιας Αγγλίας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στη «Μονάδα Ενέργειας Ντίντκοτ Α», η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της το 2013 και φέτος επρόκειτο να κατεδαφιστεί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός, πέντε νοσηλεύονται και άλλοι τρεις αγνοούνται» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ματ Καρλάιλ.

Τμήμα του παλαιού κτιρίου κατέρρευσε γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δεν προηγήθηκε καμία έκρηξη παρά τις αρχικές πληροφορίες.

Ο σταθμός, που χτίστηκε το 1970, επρόκειτο να κατεδαφιστεί εντός των επόμενων εβδομάδων και τα συνεργεία των εργατών ολοκλήρωναν αυτήν την περίοδο τις τελευταίες προετοιμασίες, δήλωσε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο πρακτορείο Press Association.

Το κτίριο που κατέρρευσε βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε έναν άλλο θερμοηλεκτρικό σταθμό, τον αποκαλούμενο Ντίντκοτ Β, ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα σε λειτουργία.

Αρχικά η εικόνα ήταν συγκεχυμένη για τα γεγονότα.

Χρήστης του Twitter ανήρτησε φωτογραφία με το σχόλιο «δεν είμαι σίγουρος εάν η πλευρά αυτού του κτιρίου θα έπρεπε να λείπει».

Εκπρόσωπος της RWE NPower, που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις, ανέφερε αρχικά πως δεν είχε υπάρξει ενημέρωση για κάποια προγραμματισμένη κατεδάφιση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024