
Καταδικάζει η Λευκωσία τον εμπρησμό τεμένους στο χωριό Δένεια
Με έντονο τρόπο η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε τον εμπρησμό του τεμένους στο χωριό Δένεια, της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με έντονο τρόπο η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε τον εμπρησμό του τεμένους στο χωριό Δένεια, της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται και σε όποιες σκοπιμότητες αποσκοπούν, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στις προσπάθειες για τερματισμό της κατοχής και της επανένωσης της πατρίδας μας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αρχηγό της Αστυνομίας για την ταχύτερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς επίσης προς τον υπουργό Εσωτερικών για άμεση επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν.
Τον εμπρησμό καταδίκασε με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ο οποίος τόνισε ότι «πρόκειται για μαχαιριά κατά της Κύπρου και των προσπαθειών για επανένωση του νησιού».
Μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974 στο χωριό κατοικούσαν 194 Ελληνοκύπριοι και 128 Τουρκοκύπριοι. Σήμερα διαμένουν 530 Ελληνοκύπριοι.
Πριν από ενάμισι χρόνο ολοκληρώθηκε η αναστήλωση του τεμένους, κατά την διάρκεια της οποίας τρεις νεαροί είχαν προκαλέσει υλικές ζημιές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η μυστική ζωή του Μάικλ Τζάκσον ως «Τζο», Μάρτυρα του Ιεχωβά – Για τη «σωτηρία της ψυχής»
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
