Στους δρόμους οι Ιρλανδοί κατά των μέτρων λιτότητας λίγο πριν τις εκλογές
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Δουβλίνο κατά των πολιτικών λιτότητας λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου. Στη διαδήλωση συμμετείχαν οργανώνεις που διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας και κατά της νέας φορολογίας που επιβάλλεται στην κατανάλωση νερού και τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2015.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Δουβλίνο κατά των πολιτικών λιτότητας λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν οργανώνεις που διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας, τα μέλη των οποίων κρατούσαν πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Right2Change» και καταφέρονταν κατά της νέας φορολογίας που επιβάλλεται στην κατανάλωση νερού και τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2015, ένα θέμα που συνεχίζει να προκαλεί την οργή των πολιτών.
Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι διαδηλώνουν για μία Ιρλανδία «που θα βασίζεται στην ισότητα, τη Δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη και όχι στις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και την απληστία».
«Δίνουμε μάχη για να μπει ένα τέλος στη λιτότητα που έχει παραλύσει τους νέους σε αυτήν την χώρα. Οι χρεώσεις στο νερό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζουν Μάρκχαμ, συνταξιούχος από το Δουβλίνο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο απερχόμενος συνασπισμός, υπό τον Έντα Κένι (Φίνε Γκάελ) με τους Εργατικούς (κεντροαριστερά) θα συγκεντρώσει δύσκολα τις 80 έδρες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Το «Godzilla» Ελ Νίνιο και το νέο σοκ που απειλεί τις τιμές των τροφίμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442