Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε απεργία πείνας 22 διακινητές προσφύγων που κρατούνται στη Χίο

Σε απεργία πείνας 22 διακινητές προσφύγων που κρατούνται στη Χίο

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει εδώ και τρεις μέρες 22 καταδικασμένοι για παράνομη διακίνηση προσφύγων στα ελληνικά νησιά, που κρατούνται στις δικαστικές φυλακές Χίου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Σύροι, Αφγανοί και Αιγύπτιοι και διαμαρτύρονται, όπως υποστηρίζουν, ότι τους επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές.

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει εδώ και τρεις μέρες 22 καταδικασμένοι για παράνομη διακίνηση προσφύγων στα ελληνικά νησιά, που κρατούνται στις δικαστικές φυλακές Χίου.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Σύροι, Αφγανοί και Αιγύπτιοι και διαμαρτύρονται, όπως υποστηρίζουν, ότι τους επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές.

Σημειώνεται ότι στην απεργία πείνας δεν συμμετέχουν οι Τούρκοι καταδικασμένοι για διακίνηση.

Στο μεταξύ, ταυτοποιημένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ή την Καβάλα είναι από τις 9 το πρωί της Παρασκευής 2.343 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, την Πέμπτη στο hot spot της Μόριας ταυτοποιήθηκαν 1.965 άτομα.

Ήδη στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 1835 πρόσφυγες, από Λέσβο και Χίο. Το «Αριάδνη» παρέλαβε 1105 άτομα από τη Λέσβο και 730 από τη Χίο.

Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν ακόμα δύο πλοία εντός της ημέρας. Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό «Blue star 1» που παρέλαβε 1354 πρόσφυγες, 908 από τη Μυτιλήνη και 446 από τη Χίο, και το «Blue Star 2» με 70 άτομα από την Κω.

Το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το «Νήσος Μύκονος» με 593 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, συνολικά 2.252 πρόσφυγες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε 47 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου, Φαρμακονησίου, Κω και Μεγίστης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024