Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Πάπα - Τραμπ για τα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού

Κόντρα Πάπα – Τραμπ για τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Επίθεση στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο Πάπας Φραγκίσκος λέγοντας ότι ένας άνθρωπος που σκοπεύει να σηκώσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό «δεν είναι χριστιανός». Ο Τραμπ δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση λέγοντας ότι είναι «αισχρό» για έναν πνευματικό ηγέτη να αμφισβητεί την πίστη κάποιου και κατηγόρησε το Μεξικό ότι έχει κάνει τον Πάπα πιόνι του.

Επίθεση στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο Πάπας Φραγκίσκος λέγοντας ότι ένας άνθρωπος που σκοπεύει να σηκώσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό «δεν είναι χριστιανός». Ο Τραμπ δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση λέγοντας ότι είναι «αισχρό» για έναν πνευματικό ηγέτη να αμφισβητεί την πίστη κάποιου.

Ο Τραμπ μεταξύ πολλών άλλων έχει εξαγγείλει την ανέγερση τείχους κατά μήκος των μεξικανικών συνόρων, από το Τέξας ώς την Καλιφόρνια, όπως και την απέλαση 11 εκατ. ανθρώπων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Το σχόλιο του Πάπα έγινε κατά την επιστροφή του στη Ρώμη από το Μεξικό, όπου λίγες ώρες νωρίτερα είχε προσευχηθεί στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας περάσουν στις ΗΠΑ.

«Ένας άνθρωπος που σκέφτεται να ανεγείρει τείχος, και όχι να χτίσει γέφυρες, δεν είναι χριστιανός» ανέφερε ο Πάπας.

Ο πρεσβυτεριανός Τραμπ την περασμένη εβδομάδα σχολίασε αρνητικά την πρόθεση του Πάπα να προσευχηθεί στα σύνορα, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή παρουσιάζει τον Πάπα ως μια πολιτική προσωπικότητα κατευθυνόμενη από την μεξικανική κυβέρνηση.

«Δεν νομίζω ότι αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο των ανοιχτών συνόρων που έχουμε με το Μεξικό» πρόσθεσε ο Τραμπ σε συνέντευξη στο Fox News. «Πιστεύω ότι το Μεξικό τον έπεισε να το κάνει γιατί θέλει να μείνουν τα σύνορα ως έχουν» πρόσθεσε.

Σήμερα, Πέμπτη, απάντησε στο σχόλιο του Πάπα από τη Νότια Καρολίνα, όπου περιοδεύει.

«Κανένας ηγέτης, και ειδικά ένας θρησκευτικός ηγέτης, έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει την πίστη ενός άλλου ανθρώπου» είπε. «Χρησιμοποιούν το Πάπα σαν πιόνι και θα έπρεπε να ντρέπονται» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024