Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών σημειώθηκε στις 04:40 τα ξημερώματα στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης ήταν 16 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Ζάκρου και του Παλαιοκάστρου, καθώς και στα ανατολικά και νότια του νομού Λασιθίου.
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών σημειώθηκε στις 04:40 τα ξημερώματα στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης ήταν 16 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου, ή 388 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος ήταν 28 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Ζάκρου και του Παλαιοκάστρου, καθώς και στα ανατολικά και νότια του νομού Λασιθίου.
Ακολούθησαν δυο ακόμη σεισμικές δονήσεις στις 04:46 και 4:50 μεγέθους 2,9 και 3,4 βαθμών αντίστοιχα στην ίδια περιοχή.
Από τη σεισμική δόνηση δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).