Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακυρώθηκε η μετακίνηση του Μ.Σφακιανάκη

Ακυρώθηκε η μετακίνηση του Μ.Σφακιανάκη

Ανακλήθηκε η μετάθεση του προϊσταμένου της Δίωξης του Ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη σε άλλη υπηρεσία του αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης είχε υποβάλει προσφυγή κατά της μετακίνησής του η οποία έγινε δεκτή.

Ανακλήθηκε η μετάθεση του προϊσταμένου της Δίωξης του Ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκησε άλλη υπηρεσία του αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης είχε υποβάλει προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην προσφυγή του ζητούσε την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η προσφυγή έγινε δεκτή: «Έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» αναφέρεται.

Στη θέση για την οποία προοριζόταν, τοποθετήθηκε ο Αχιλλέας Σκανδάλης.

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Σφακιανάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι τις ικανότητες κάποιων στις δημόσιες σχέσεις και στον χρόνο που διαθέτουν στα μέσα ενημέρωσης».

Η δήλωση Τόσκα προκάλεσε την αντίδραση του ερωτώντος βουλευτή ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Σφακιανάκη στην ελληνική κοινωνία ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια «με αγωνία έστησε αυτό το σύστημα δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά για εσάς πλέον δεν προσέφερε».

«Είναι κάτι ακατάληπτο. Είναι ανοσιούργημα» συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην «καθαίρεση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. η οποία έγινε πριν συμπληρώσει την θητεία του (τον Απρίλιο)».

«Προχωρήσατε στην απομάκρυνση των εντίμων» τόνισε ο κ. Κυριαζίδης, λέγοντας στον κ. Τόσκα ότι «αν ακολουθείτε αυτά που λέγονται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τότε δίνετε το δείγμα και το μήνυμα για το πώς λειτουργούν τα Σώματα Ασφαλείας».

«Κάντε μια προκήρυξη να προσλάβετε ανθρώπους από τα Εξάρχεια που ξέρουν και καλύτερα τα πράγματα» είπε δηκτικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η «υπόθεση Σφακιανάκη» και οι αντιδράσεις που είχαν προκληθεί είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη να αναφέρουν ότι «η μετακίνησή του δεν είχε σχέση με δυσαρέσκεια ή αμφισβήτηση στο πρόσωπό του. Όμως ήδη ο κ. Σφακιανάκης έχει πάρει τον βαθμό του υποστρατήγου, πλέον βρίσκεται στις ανώτατες βαθμίδες της ΕΛ.ΑΣ και δεν μπορεί να παραμένει για …πάντα προϊστάμενος αυτής της Διεύθυνσης. Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι, όπως ειπώθηκε, την μετάθεσή του την επέβαλαν κυκλώματα χάκερ και παιδόφιλων που υποτίθεται ότι έχουν πρόσβαση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Απλώς ο κ. Σφακιανάκης θα πρέπει να πάρει εμπειρίες και από άλλες υπηρεσίες, εφόσον έχει πλέον τέτοιους βαθμούς και ανέρχεται στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. Η δομή της ΕΛ.ΑΣ είναι τέτοια που δεν μπορεί να μένεις για πάντα στην ίδια υπηρεσία. Τέτοιες μετακινήσεις υπήρξαν και για αξιωματικούς που είχαν επιτυχημένη εξειδίκευση και σε άλλες υπηρεσίες, όπως τα ναρκωτικά κλπ. Εξάλλου ο εν λόγω αξιωματικός θα μετακινείτο ούτως ή άλλως του χρόνου από την θέση του».
Ωστόσο η αντίδραση του κ. Σφακιανάκη και ο θόρυβος που προκλήθηκε έχει ενοχλήσει επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη. Καθότι, όπως λένε «όποιος έχει συχνή παρουσία στα ΜΜΕ και ισχυρά ερείσματα στην κοινή γνώμη δεν σημαίνει ότι θα αυτονομηθεί για πάντα και δεν θα δέχεται οποιαδήποτε υπόδειξη από ανωτέρους του. Ο κ. Σφακιανάκης έχει προσφέρει πολλά στην δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, στην βελτίωση της εικόνας της ΕΛ.ΑΣ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσει ποτέ τα εσωτερικά δεδομένα των αρχών ασφαλείας». Από την άλλη πλευρά ο ίδιος ο αξιωματικός μιλά για απόλυτα επιτυχημένη πορεία που δεν πρέπει να αλλοιωθεί. Κι αυτή η κατάσταση «έντασης» και η πίεση που ασκήθηκε και προς τις δύο κατευθύνσεις πιθανόν να δημιουργήσει νέα «επεισόδια» στην υπόθεση Σφακιανάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024