Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σταθάκης: Καμία σκέψη για αναδρομικές επιβαρύνσεις στη φορολογία

Σταθάκης: Καμία σκέψη για αναδρομικές επιβαρύνσεις στη φορολογία

Το ενδεχόμενο επιβολής αναδρομικής έκτακτης εισφοράς στη φορολογία εισοδήματος διαψεύδει το υπουργείο Οικονομίας. Ειδικότερα αναφερόμενο σε δημοσιεύματα που έφεραν τον υπουργό Γ.Σταθάκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι τα σενάρια αυτά είναι «εντελώς ανυπόστατα και παραπλανητικά και δεν προκύπτουν από τη συνέντευξη». Όπως τόνισε ο υπουργός, «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, ούτε επίσης υπάρχουν σκέψεις για αναδρομικά».

Το ενδεχόμενο επιβολής αναδρομικής έκτακτης εισφοράς στη φορολογία εισοδήματος διαψεύδει το υπουργείο Οικονομίας.

Ειδικότερα αναφερόμενο σε δημοσιεύματα που έφεραν τον υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι τα σενάρια αυτά είναι «εντελώς ανυπόστατα και παραπλανητικά και δεν προκύπτουν από τη συνέντευξη».

Όπως τόνισε ο υπουργός, «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, ούτε επίσης υπάρχουν σκέψεις για αναδρομικά».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο MEGA ο Γ.Σταθάκης ερωτηθείς περί αλλαγών στη φορολογία με αναδρομική ισχύ ανέφερε: «Το “αναδρομικά” δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Το θέμα το οποίο καλούμαστε να επιλύσουμε, και αυτό είναι υπαρκτό, και συζητάμε όλα τα υπαρκτά μέσα, είναι ότι το 2018 πρέπει να υπάρξει αύξηση του πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ. Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος. Για το 2018, ούτε για το 2016, ούτε για τίποτα από αυτά».

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη σε τηλεοπτικό σταθμό περί επιβεβαίωσης ή ανοιχτού ενδεχόμενου των όσων αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για αναδρομική έκτακτη εισφορά στη φορολογία εισοδήματος είναι, φυσικά, εντελώς ανυπόστατα και παραπλανητικά και δεν προκύπτουν από τη συνέντευξη.»

» Όπως τόνισε ο Υπουργός, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα ούτε επίσης υπάρχουν σκέψεις για αναδρομικά.»

ΝΔ: Εχθροί της ανάπτυξης οι φόροι

Οι φόροι είναι εχθροί της ανάπτυξης. Είναι εχθροί κάθε ευκαιρίας για μια δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα», δήλωσαν από κοινού η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και η τομεάρχης Ανάπτυξης Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με αφορμή σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Η κ. Κεφαλογιάννη και η κ. Ασημακοπούλου ανέφεραν ότι την ώρα που η πραγματική οικονομία και ο ιδιωτικός τομέας περιμένουν πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομίας για ανακούφιση και στήριξη των παραγωγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει η κυβέρνηση ένα ακόμη αντιαναπτυξιακό μέτρο, δηλαδή να επιβάλει νέα έκτακτη εισφορά.

«Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ είχε μειώσει 30% την έκτακτη εισφορά, η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να καλύψει το λογαριασμό που η ίδια προκάλεσε με τις καταστροφικές πολιτικές της, προετοιμάζει ψυχολογικά τον ελληνικό λαό με δηλώσεις του υπουργού για ακόμη μεγαλύτερη ύφεση μέσω της υπερφορολόγησης», επισήμαναν τα δύο στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024