Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Πύραυλοι» στη Νότια Σινική Θάλασσα, «όχι, δείτε τους φάρους» λέει η Κίνα
Ένα από τα νησιά στις διαφιλονικούμενες περιοχές, που είναι μόνιμο αγκάθι για τη Νότια Σινική Θάλασσα

«Πύραυλοι» στη Νότια Σινική Θάλασσα, «όχι, δείτε τους φάρους» λέει η Κίνα

Σχετικοποιεί το Πεκίνο «ισχυρισμούς» σε διεθνή ΜΜΕ πως έχουν εγκατασταθεί αντιπυραυλικά συστήματα σε νησιά στις διαφιλονικούμενες περιοχές της Νότιας Σινικής Θάλασσας, λέγοντας πως πρόκειται για «κατασκευασμένες αναφορές δυτικών μέσων». Ο κινέζος ΥΠΕΞ ανέφερε πως οι δυτικοί δημοσιογράφοι «θα έπρεπε να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους φάρους που χτίζει η Κίνα στην περιοχή, διευκολύνοντας την παγκόσμια ναυτιλιακή κίνηση».

Σχετικοποιεί το Πεκίνο «ισχυρισμούς» σε διεθνή ΜΜΕ πως έχουν εγκατασταθεί αντιπυραυλικά συστήματα σε νησιά στις διαφιλονικούμενες περιοχές της Νότιας Σινικής Θάλασσας, λέγοντας πως πρόκειται για «κατασκευασμένες αναφορές δυτικών μέσων».

Ο κινέζος ΥΠΕΞ ανέφερε πως οι δυτικοί δημοσιογράφοι «θα έπρεπε να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους φάρους που χτίζει η Κίνα στην περιοχή, διευκολύνοντας την παγκόσμια ναυτιλιακή κίνηση».

Ταϊβάν, αλλά και Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν στο Reuters αλλά και σε άλλα πρακτορεία ειδήσεων ότι η Κίνα έχει εγκαταστήσει πυραυλικό πυραυλικό σύστημα στο νησί Γούντι. Ανάλογες πλκηροφορίες μετέδωσε και το αμερικανικό Fox, επικαλούμενο δορυφορικές εικόνες.

Οι δημοσιογραφικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες, η Κίνα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη εξελιγμένου πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος «είναι δημιουργήματα συγκεκριμένων δυτικών μέσων ενημέρωσης» ανέφερε την Τετάρτη ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου με την αυστραλή ομόλογό του στο Πεκίνο.

Ο Γουάνγκ Γι δήλωσε ότι ήλπιζε ότι «τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στους φάρους που η Κίνα χτίζει στην περιοχή.»

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η υπουργός των Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, η οποία επισκέπτεται την Κίνα, συνέστησε «αυτοσυγκράτηση» και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, προσθέτοντας ότι η Αυστραλία δεν παίρνει το μέρος κανενός, στις διεκδικήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

Η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας, που αποτελεί παγκόσμιο φυσικό δίαυλο ετήσιας εμπορικής διακίνησης, οικονομικού ύψους 5 τρισ δολαρίων, ενώ έχει κατασκευάσει διαδρόμους προσγείωσης και άλλες υποδομές σε τεχνητά νησιά, προκειμένου να ενισχύσει τις διεκδικήσεις της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024