Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν και σαουδάραβας βασιλιάς συνομίλησαν για το Συριακό

Ερντογάν και σαουδάραβας βασιλιάς συνομίλησαν για το Συριακό

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συνομίλησαν τηλεφωνικά για το Συριακό, εκφράζοντας την «ανησυχία» τους για τις ρωσικές επιδρομές και τις συριακές επιχειρήσεις βόρεια του Χαλεπιού. Η Άγκυρα, που συνεχίζει τα χτυπήματα εναντίον κουρδικών θέσεων, έχει δείξει πως θεωρεί απαραίτητη χερσαία επιχειρήση στη Συρία αλλά μόνο αν υπάρχει συναίνεση εντός του διεθνούς συνασπισμού.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συνομίλησαν τηλεφωνικά για το Συριακό, εκφράζοντας την «ανησυχία» τους για τις ρωσικές επιδρομές και τις συριακές επιχειρήσεις βόρεια του Χαλεπιού, σύμφωνα με το γραφείο του Ερντογάν.

Η Άγκυρα, που συνεχίζει τα χτυπήματα εναντίον κουρδικών θέσεων, έχει δείξει πως θεωρεί απαραίτητη χερσαία επιχειρήση στη Συρία αλλά μόνο αν υπάρχει συναίνεση εντός του διεθνούς συνασπισμού.

Λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στον πόλεμο στη Συρία ενώ παραμένει στην εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, Ερντογάν και Σαλμάν ζήτησαν τον τερματισμό των πληγμάτων εναντίον αμάχων και την άρση των πολιορκιών. Πρόσθεσαν δε ότι οι επιθέσεις χειροτερεύουν την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν συζήτησαν επίσης τις επιθέσεις των Κούρδων μαχητών του PYD στην βόρεια συριακή πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και την απάντηση του τουρκικού στρατού με βομβαρδισμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024