Πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης λιμενεργάτες, στο πλαίσιο παλλιμενικής κινητοποίησης με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος.
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι λιμενεργάτες, στο πλαίσιο παλλιμενικής κινητοποίησης με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος.
Προηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο συμβολικός αποκλεισμός στις Πύλες του ΣΕΜΠΟ Πειραιά.
Οι λιμενεργάτες δηλώνουν ότι αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ. Καταγγέλλουν και «τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ».
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.
Στη 48ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ), ενώ τη συμπαράστασή του δήλωσε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).