Κατηγορηματικά απορρίπτει ο πρόεδορς της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την θέση για «σφράγισμα» των βόρειων ελληνικών συνόρων, λέγοντας πως «δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό, ούτε πολιτικά παραδεκτό».

Λέγοντας πως παρά τις δυσκολίες, η ΕΕ κάνει προόδους στο προσφυγικό, στήριξε και την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας πως «θα ξεπεράσει στη θέση της» τις επικρίσεις και πως «θα δικαιωθεί από την Ιστορία για το προσφυγικό».

Σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild που δημοσιεύεται την Τετάρτη, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Κομισιόν ερωτήθηκε για τη θέση των «τεσσάρων του Βίζεγκραντ» περί αποκλεισμού των ελληνικών συνόρων στην ΠΓΔΜ για εγκλωβισμό των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα.

«Το να συνεργαζόμασταν με τρίτες χώρες για να κλείσουμε τα σύνορα προς ένα δικό μας μέλος δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό ούτε πολιτικά παραδεκτό» τόνισε ο Γιούνκερ.

«Υποστηρίζουμε την διασφάλιση αυτού του συνόρου και από τις δύο πλευρές, της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ» συνέχισε.

«Μόνο όταν συνεργαστούμε στενά και συντονιστούμε μπορούμε να τα καταφέρουμε, χωρίς να καταστρέψουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη και χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την Σένγκεν και ως εκ τούτου την ελευθερία κίνησής μας» υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας