Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσίπρα με τον επικεφαλής του HDP, Ντεμιρτάς

Συνάντηση Τσίπρα με τον επικεφαλής του HDP, Ντεμιρτάς

Ανεπίσημη συνάντηση είχε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή (το κουρδικό ζήτημα, οι συγκρούσεις στη Συρία και η προσφυγική κρίση).

Ανεπίσημη συνάντηση είχε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή (το κουρδικό ζήτημα, οι συγκρούσεις στη Συρία και η προσφυγική κρίση).

Στη συγκεκριμένη συνάντηση αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία, όπως και σε κάθε συνάντηση με συνομιλητές που προέρχονται από περιοχές στις οποίες έχουν εκδηλωθεί εντάσεις και από περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι προσφυγικές ροές.

Κατά τη συζήτηση που έγινε, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να τερματιστεί η τρομοκρατία και κάθε μορφή βίας και καταπίεσης. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας για το κουρδικό ζήτημα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, καθώς το HDP συμμετέχει ως παρατηρητής στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

O Σ.Ντεμιρτάς θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο κ. Λαφαζάνης θα συναντηθεί και με τον συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατικής ΕνότηταςτηςRojava(του συριακού Κουρδιστάν).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024