Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΕΦΕΤ: Νοθευμένο λάδι σε Κοινωνικό Παντοπωλείο

ΕΦΕΤ: Νοθευμένο λάδι σε Κοινωνικό Παντοπωλείο

Νοθευμένο με σπορέλαιο λάδι εντόπισε ο ΕΦΕΤ και προχώρησε στην ανάκλησή του. Το συγκεκριμένο λάδι διατέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016.

Νοθευμένο με σπορέλαιο λάδι εντόπισε ο ΕΦΕΤ και προχώρησε στην ανάκλησή
του. Το συγκεκριμένο λάδι διατέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου
Αιγάλεω το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου
2016.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και διαπίστωσε ότι, κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε «μη κανονικό- νοθευμένο» με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη. Η σύσταση των λιπαρών οξέων υποδηλώνει την παρουσία σπορελαίου.

Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο διακινήθηκε από την επιχείρηση «Αναστασόπουλος Ευστρ. Κων/νος, Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. Φιλία Δ. Οιχαλίας» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω, στο πλαίσιο Προγράμματος Διανομής Τροφίμων Δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το ελαιόλαδο διατέθηκε στους δικαιούχους το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016, σε κλειστές διαφανείς πλαστικές φιάλες του ενός λίτρου, οι οποίες δεν έφεραν στοιχεία επισήμανσης.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους κατόχους του ανωτέρω προϊόντος να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο ανωτέρω Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ επισημαίνει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024