Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη

Πέθανε το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 61 ετών, η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η έγκριτη δημοσιογράφος σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Πρώτη, Επικαιρότητα, Αυριανή, το περιοδικό Ταχυδρόμος, τον ρ/σ Flash, ενώ για 23 χρόνια κάλυπτε στο Mega το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας.

Πέθανε το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 61 ετών, η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η έγκριτη δημοσιογράφος είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιανό Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Πρώτη, Επικαιρότητα, Αυριανή, το περιοδικό Ταχυδρόμος, τον ρ/σ Flash, ενώ για 23 χρόνια κάλυπτε στο Mega το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Επίσης είχε εργαστεί για 30 χρόνια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από το οποίο έλαβε και το «Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ».

Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μια υπέροχη γυναίκα. Μαχητική δημοσιογράφος και αφοσιωμένη σύντροφος. Σε όλη την πορεία της επέδειξε ήθος, εντιμότητα, επαγγελματισμό και δύναμη. Για όλους εμάς, και εμένα προσωπικά, υπήρξε κυρίως μια φίλη, αληθινή με καθαρή σκέψη και ειλικρινή φωνή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Αντίο αγαπημένη μου Μαρία».

«Με την Μαρία είχαμε δουλέψει μαζί πολλά χρόνια σε εφημερίδες. Ήταν πάντα η ευγενική μας φίλη, πρόθυμη να μας συμπαρασταθεί ή να μας φωτίσει με τις γνώσεις της. Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μεγάλη δημοσιογράφος, μεγάλη ρεπόρτερ. Σεμνή αλλά πάντα παρούσα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους πολύ δικούς της ανθρώπους» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Μαρία Παπουτσάκη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους της.

«Η Μαρία Παπουτσάκη άφησε πίσω της ένα πλούσιο δημοσιογραφικό έργο, επιδεικνύοντας ήθος και μαχητικότητα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Έφυγε σήμερα από κοντά μας η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος, συνέπεια και επάρκεια για περισσότερα από τριάντα χρόνια, σημειώνοντας πολλές επιτυχίες και βάζοντας πάνω απ’ όλα την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

» Στους πολύ δικούς της ανθρώπους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας.»

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της Μαρίας Παπουτσάκη εξέφρασαν επίσης, η Ένωση Κεντρώων και η Λαϊκή Ενότητα.

» Στους πολύ δικούς της ανθρώπους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας.»

Τη θλίψη του για τον θάνατό της Μαρίας Παπουτσάκη εξέφρασε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους της και ιδιαίτερα το σύζυγό της, επίσης συνάδελφο, Μιχάλη Αλεξανδρίδη. Η απώλεια είναι μεγάλη για όλους μας καθώς έφυγε πρόωρα μία καθ’ όλα άξια και αγαπητή δημοσιογράφος και φίλη» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024