Βενιζέλος: Η συμφωνία για το ΝΑΤΟ δεν διασφαλίζει μη κλείσιμο συνόρων
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία για την ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο για το προσφυγικό, δεν διασφαλίζει ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Παρασκευή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι μέσω της συμφωνίας αυτής, επί της ουσίας «εφαρμόζονται κοινές περιπολίες εκ του πλαγίου».
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία για την ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο για το προσφυγικό, δεν διασφαλίζει ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Παρασκευή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι μέσω της συμφωνίας αυτής, επί της ουσίας «εφαρμόζονται κοινές περιπολίες εκ του πλαγίου».
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος το ζήτημα του κλεισίματος ή όχι των συνόρων δεν έχει διασφαλιστεί, καθώς από τη συμφωνία δεν προκύπτει να έχει διασυνδεθεί.
Παράλληλα, σημείωσε ότι με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά, η Τουρκία επιβάλλει τη θεσμική ισοτιμία της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, εφόσον η διαχείριση δεν γίνεται πλέον στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά σε αυτό της ευρωατλαντικής συμμαχίας.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα θετικά της συμφωνίας, αναφέροντας ότι θα σταματήσει η στοχοποίηση της Ελλάδας, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι η φύλαξη θαλασσίων συνόρων δεν έχει καμία σχέση με τη φύλαξη χερσαίων συνόρων.
Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας που επετεύχθη καταδεικνύεται ότι η Τουρκία αποδέχεται την ευθύνη ότι από τα εδάφη της φεύγουν με τη βοήθεια διακινητών μετανάστες ή μη ταυτοποιημένοι πρόσφυγες.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ακόμη, ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ισοδυναμεί με αποδοχή της διεθνούς κοινότητας ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα διεθνές πρόβλημα και όχι ελληνικό, ή ευρωπαϊκό. Εφόσον εμπλέκεται το ΝΑΤΟ, εμπλέκονται οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, σημείωσε.
Τόνισε, επίσης, ότι είναι θετικό πως η ευρωατλαντική συμμαχία πλησιάζει τις τουρκικές ακτές και άρα αρχίζει να συνδέεται με την κρίση στη Συρία.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).