Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Μπρόντγουεϊ το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» από τον Άαρον Σόρκιν

Στο Μπρόντγουεϊ το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» από τον Άαρον Σόρκιν

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Στον κινηματογράφο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με την ερμηνεία του Γκρέγκορι Πεκ να αφήνει εποχή. To βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Χάρπερ Λι, Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια, διασκευάζει o οσκαρικός σεναριογράφος Άαρον Σόρκιν για να ανέβει ως παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Ο παραγωγός Σκοτ Ρούντιν ανέφερε ότι το έργο θα παρουσιαστεί τη σεζόν 2017 […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Στον κινηματογράφο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με την ερμηνεία του Γκρέγκορι Πεκ να αφήνει εποχή. To βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Χάρπερ Λι, Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια, διασκευάζει o οσκαρικός σεναριογράφος Άαρον Σόρκιν για να ανέβει ως παράσταση στο Μπρόντγουεϊ.

Ο παραγωγός Σκοτ Ρούντιν ανέφερε ότι το έργο θα παρουσιαστεί τη σεζόν 2017 – 2018 υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του βραβευμένου με Tony Mπέρτλετ Σερ. Τα ονόματα των ηθοποιών, που θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Το βιβλίο, το οποίο θεωρείται από τα πιο διαβασμένα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας και έχει μεταφραστεί σε πάνω από σαράντα γλώσσες, μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο σανίδι τουPaper Mill Playhouse στο Νιου Τζέρσεϊ το 1991 από τον Κρίστοφερ Σέρτζελ.

Το 2013 παρουσιάστηκε στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου με τον Ρόμπερτ Σων Λέοναρντ στον ρόλο του Φιντς, του δικηγόρου ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί έναν μαύρο άνδρα που κατηγορείται για κακοποίηση λευκής γυναίκας στην περιοχή της Αλαμπάμα.

Το έργο, που πραγματεύεται τις φυλετικές διακρίσεις, γράφτηκε το 1960, και παρουσίασε στο αναγνωστικό κοινό χαρακτήρες οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στη λογοτεχνία. Υπήρχαν όμως και οι επικριτές του βιβλίου που μίλησαν για προσπάθεια χαλιναγώγησης μέσα από την παρουσίαση έντονων συναισθηματικά καταστάσεων.

Η κινηματογραφική μεταφορά του έργου στέφθηκε με επιτυχία καθώς απέσπασε Όσκαρ με τον Γκρέγκορι Πεκ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι πωλήσεις, δε, του βιβλίου σε διεθνές επίπεδο αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά η 89χρονη Χάρπερ Λι κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα Go Set a Watchman το οποίο είχε γράψει στα μέσα της δεκαετίας του 1950, πριν από το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια.

Ο εκδότης της της είχε επισημάνει τότε να πάρει τον κεντρικό χαρακτήρα, τη Σκάουτ, και να γράψει κάτι μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας, το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια.

Στο Go Set a Watchman το κοινό παρακολουθεί τη Σκάουτ 20 χρόνια μετά τα γεγονότα του Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024