Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών «υιοθετεί» το hotspot της Σάμου

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών «υιοθετεί» το hotspot της Σάμου

Την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων - μεταναστών και τη συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα και άλλα είδη στο Κέντρο Ταυτοποίησης (hotspot) της Σάμου θα προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων – μεταναστών και τη συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα και άλλα είδη στο Κέντρο Ταυτοποίησης (hotspot) της Σάμου θα προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την απόφαση ανακοίνωσε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας, σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον κ. Κουίκ στο γραφείο του.

«Αυτήν την σκέψη την μοιράστηκε πρόσφατα ο Μακαριότατος με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά σήμερα την ανακοινώνουμε και επίσημα», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας στον κ. Κουίκ.

Η «υιοθεσία» θα αρχίσει πολύ σύντομα, σε χρόνο που θα καθορίσει ο αρμόδιος υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιαννης Μουζάλας.

Επίσης η «Αποστολή» θα παραδώσει σύντομα και χιλιάδες κλίνες που θα κατανεμηθούν στα πέντε Κέντρα Ταυτοποίησης (hot-spots) των πέντε νησιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, Σύλβια Γαλλιροπούλου και Σάντρα Φιλοσόφου.

Ο κ. Κουίκ σημείωσε ότι στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αρκετές προτάσεις για τις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει η Αρχιεπισκοπή και η «Αποστολή» για το προσφυγικό. «Θα τις εξειδικεύουμε μία – μία και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Για το περιεχόμενο της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024