Ερντογάν μαινόμενος κατά ΟΗΕ για το προσφυγικό – Εσάς τι σας έχουμε;
Ταυτόχρονα με το παραλήρημα κατά ΗΠΑ λόγω της προσέγγισής τους προς τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν «στολίζει» των ΟΗΕ για το αίτημα να ανοίξει η Τουρκία τα σύνορά της στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Χαλέπι. «Τι λέει ο ΟΗΕ; Ανοίξτε τα σύνορά σας στους πρόσφυγες. Εσείς τότε κάνετε; Σε τι χρησιμεύετε; Σταματήστε πια. Μας κοροϊδεύετε;» λέει απευθυνόμενος στα Ηνωμένα Έθνη, τονίζοντας ότι «ο ΟΗΕ έχει δώσει βοήθεια μόλις 450 εκατ. δολαρίων, ενώ εμείς έχουμε δαπανήσει δέκα δισ. δολάρια».
Ταυτόχρονα με το παραλήρημα κατά ΗΠΑ λόγω της προσέγγισής τους προς τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν «στολίζει» των ΟΗΕ για το αίτημα να ανοίξει η Τουρκία τα σύνορά της στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Χαλέπι που περιμένουν έξω από τις πόρτες της.
«Εσείς του ΟΗΕ, σε τι χρησιμεύετε, αν είναι τόσο εύκολο; Εμείς [η Τουρκία] έχουμε υποδεχθεί τρία εκατομμύρια ανθρώπους από το Ιράκ και τη Συρία. Εσείς πόσους φιλοξενείτε; Ενοχλείστε με 300 ή 500 ανθρώπους, όμως εμείς έχουμε τρία εκατομμύρια» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα.
«Εσείς, τα Ηνωμένα Έθνη, δώσατε βοήθεια μόνο 450 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως εμείς έχουμε δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια» συνέχισε.
«Ελάτε, βοηθήστε μας. Όλα είναι εδώ [σ.σ. αυτά που έχει κάνει η Άγκυρα για τους πρόσφυγες]. Εκείνοι [σ.σ. οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ] έρχονται, επιθεωρούν, αλλά συνεχίζουν να μας ζητούν ένα πλάνο, προγράμματα. Σταματήστε πιΑ. Μας κοροϊδεύετε;» υπογράμμισε σε έντονο ύφος.
Η Τουρκία αρνείται μέχρι σήμερα να ανοίξει τα σύνορά της για τους περίπου 30.000 εκτοπισμένους από το Χαλέπι που έχουν συγκεντρωθεί στη μεθόριο και προτιμά να τους στέλνει βοήθεια εντός του συριακού εδάφους. Όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι και ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση στην Άγκυρα να τους δεχτεί στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συρία: Εκρήξεις κοντά στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Μακρόν στη Δαμασκό
- Θεσσαλονίκη: Για βιασμό ανήλικης και βιντεοσκόπηση της πράξης κατηγορείται 14χρονος
- Λεπέν: Σήμερα κληρώνει για το πολιτικό της μέλλον – Το Εφετείο αποφασίζει εάν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα
- Τέλος στις διεκδικήσεις αγροτικών ακινήτων από το Δημόσιο
- Απέκτησε η Κίνα το σημαντικότερο μηχάνημα του κόσμου; Η ASML και η γεωπολιτική των ημιαγωγών
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442