Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Η κυβέρνηση θέλει να κάνει οικονομικά βιώσιμο το τηλεοπτικό τοπίο

Παππάς: Η κυβέρνηση θέλει να κάνει οικονομικά βιώσιμο το τηλεοπτικό τοπίο

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια οικονομικά βιώσιμη αγορά, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς της κυβερνητικής απόφασης να δοθούν μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, αρνούμενος ωστόσο την κριτική για σοβιετικό μοντέλο. Ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν είναι βιώσιμοι, ενώ σε σχόλιο για αύξηση της ανεργίας στον κλάδο από το κλείσιμο καναλιών, κάλεσε τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια άδεια. Στη Βουλή η τροπολογία.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια οικονομικά βιώσιμη αγορά, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς της κυβερνητικής απόφασης να δοθούν μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, αρνούμενος ωστόσο την κριτική για σοβιετικό μοντέλο. Ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν είναι βιώσιμοι, ενώ σε σχόλιο για αύξηση της ανεργίας στον κλάδο από το κλείσιμο καναλιών, κάλεσε τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια άδεια.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μη βιώσιμα σχήματα και πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα ώστε η αγορά να εξορθολογιστεί. Πρόσθεσε, επίσης, πως αποδείχτηκε ότι η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να ρυθμίσει το τοπίο.

Ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας αναφορικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού από την κυβέρνηση και παρέπεμψε στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή.

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως δεν επιθυμεί τη διενέργεια διαγωνισμού, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να χάσουν εργαζόμενοι τις δουλειές τους κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια τηλεοπτική άδεια.

Επίσης, είπε πως σε περίπτωση μη συγχωνεύσεων, η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη και δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει το πλαφόν των εργαζομένων από 400 σε 500.

Η τροπολογία για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και θα συμπεριληφθεί στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια και η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

«Καμία σκέψη για εκλογές»

Αναφορικά με τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο υπουργός Επικρατείας ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και πως βάση της λύσης στο ασφαλιστικό είναι η ελληνική πρόταση.

Αποδοκίμασε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που είχαν χαρακτηρίσει τους αγρότες φοροφυγάδες και είχαν παραλληλίσει τα τρακτέρ με τα τανκς. «Πρέπει όλες οι τοποθετήσεις να είναι ψύχραιμες και να μην γενικεύουμε» είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι όλοι οι πολίτες που διαμαρτύρονται υποκινούμενοι, αν και δεν εκφράζουν πάντα δίκαια αιτήματα.

Κάλεσε εκ νέου τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο και να σταματήσουν τον αποκλεισμό κυρίως των συνόρων και τόνισε πως δεν θεωρείται πιθανό να παραμείνουν στο ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης είπε πως οι θεσμοί δεν έχουν επιστρέψει με λεπτομερή κριτική πάνω στο λεπτομερέστατο σχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση στον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης και όλοι οι πολίτες μεταφέρονται σε ενιαίους κανόνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024