Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών ζητά ο Κυρ.Μητσοτάκης

Διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών ζητά ο Κυρ.Μητσοτάκης

Στην ανάγκη διαχωρισμού προσφύγων και παράτυπων μεταναστών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αθηναίων. Ο Γιώργος Καμίνης ότι το ζήτημα είναι εθνικό και ο καθένας οφείλει να αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί.

Στην ανάγκη διαχωρισμού προσφύγων και παράτυπων μεταναστών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αθηναίων.

«Επιμένω στην ανάγκη να υπάρχει ένας σαφής και ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών και μια διαφορετική μεταχείριση μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών.

» Συνεχάρην τον κ. Καμίνη για την υπεύθυνη και σοβαρή του στάση στο πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Νομίζω ότι στα ζητήματα αυτά, έχουμε την απαίτηση από όλους όσοι εμπλέκονται να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα με την απαραίτητη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και να μπορούν να δουν -πέρα από το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν- και το μεγάλο εθνικό συμφέρον» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Γιώργος Καμίνης είπε ότι το ζήτημα είναι εθνικό και ο καθένας οφείλει να αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα των δηλώσεων του δημάρχου: «Η Αθήνα, όπως είναι προφανές, συμπυκνώνει πολύ συχνά, με δραματικό τρόπο, όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Αλλά η Αθήνα έχει και τεράστιες προοπτικές. Είχα, λοιπόν, την ευκαιρία να ενημερώσω τον πρόεδρο της ΝΔ για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, για τις δραστηριότητες του δήμου στα θέματα της κοινωνικής συνοχής, στα θέματα των ευρωπαϊκών πόρων, στην καταπολέμηση της ανεργίας. Και να μιλήσουμε για την άνοδο του τουρισμού, τα δύο τελευταία χρόνια στη πόλη, και τις προοπτικές που μας ανοίγει.

» Βεβαίως, μιλήσαμε και για το προσφυγικό. Ένα πρόβλημα πάρα πολύ μεγάλο, που δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς. Όσοι πιστεύουν ότι τελικά θα το αποφύγουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι τελικά θα διαψευσθούν. Μας αφορά όλους. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε ένα εθνικό επίπεδο. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του, σε όλα τα σημεία της χώρας.»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και το συνέδριο της ΝΔ ήταν τα θέματα που συζήτησαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο της ΝΔ για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και την πάγια θέση της για ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο διαχείρισης, με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πατούλης θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συναντηθεί και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον αρχηγό της ΝΔ για τις απόψεις της αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των δήμων, τη συμμετοχής τους στο νέο ΕΣΠΑ, τον νέο Καλλικράτη κ.λπ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης «επεσήμανε ότι η θέση του επιστημονικού κόσμου της χώρας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις, ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση που διατύπωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης για την ανάγκη της άμεσης απόσυρσης της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, με όλους τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς».

Σχετικά με το συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Πατούλης, «συμφώνησε απόλυτα με την άποψη του νέου προέδρου της ΝΔ ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει άμεσα η φυσιογνωμία του κόμματος, με αφετηρία το συνέδριο αυτό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024