Διαμαρτυρία μετά μουσικής την Παρασκευή από τους επιστημονικούς φορείς
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς, με νέα συγκέντρωση-μουσική διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή (14:00) στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς, γιατροί και δικηγόροι, με νέα συγκέντρωση-μουσική διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή (14:00), στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι νέες προτάσεις του υπουργού Εργασίας για το ασφαλιστικό «εξακολουθούν να έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα και αφορούν την επόμενη τριετία. Δεν βασίζονται σε αναλογιστική μελέτη που να δείχνει τη βιωσιμότητα του συστήματος και την ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας».
Ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι οι επιστημονικοί φορείς «δεν μπορούν να συμφωνήσουν με προτάσεις που χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και αποτελούν φορολογία και όχι εισφορά στο ασφαλιστικό σύστημα» και επιμένει στην απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).