Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίμνη Πλαστήρα, ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες

Λίμνη Πλαστήρα, ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες

Στολίδι της Καρδίτσας, η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί δικαιολογημένα πόλο έλξεως και σημείο αναφοράς για τους φυσιολάτρες και τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού από όλες τις περιοχές της χώρας μας, καθώς συνδυάζει το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον με τις υποδειγματικές τουριστικές εγκαταστάσεις. Οι επισκέπτες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να επιδοθούν σε ποικίλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού: διαδρομές […]

Στολίδι της Καρδίτσας, η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί δικαιολογημένα πόλο έλξεως και σημείο αναφοράς για τους φυσιολάτρες και τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού από όλες τις περιοχές της χώρας μας, καθώς συνδυάζει το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον με τις υποδειγματικές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Οι επισκέπτες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να επιδοθούν σε ποικίλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού: διαδρομές πεζοπορίας και αναρρίχησης, ιππασία, κάνοε- καγιάκ, ορεινή ποδηλασία, σκοποβολή, κολύμβηση-διάπλους της λίμνης.

Κατά πρώτον, η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα προσφέρεται για άμεση επαφή με τη φύση μέσα από εκπληκτικές διαδρομές πεζοπορίας και αναρρίχησης. Το δίκτυο μονοπατιών στα πανέμορφα βουνά της περιοχής διαθέτει την αναγκαία σήμανση για ασφαλείς διαδρομές μέσα σε πυκνά δάση καστανιάς, βελανιδιάς, ελάτου και οξιάς, με πρόσθετο δέλεαρ την υπέροχη θέα στη λίμνη.

Για την εξυπηρέτηση των ορειβατών λειτουργούν το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων στη θέση «Καραμανώλη» Νεράιδας (υψόμετρο 1.536) και το ορειβατικό καταφύγιο «Ελατάκος», στην ομώνυμη θέση, στο δάσος Μπελοκομίτη (υψόμετρο 1.455).

Εξάλλου, η λίμνη Πλαστήρα είναι ιδανική για ιππασία. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες τους με άλογο στις οργανωμένες φάρμες που βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά Μορφοβούνι και Καλύβια Πεζούλας.

Για όσους πάλι αγαπούν το κάνοε-καγιάκ, η λίμνη Πλαστήρα προσφέρει γαλήνιες διαδρομές με καταπληκτική θέα στα βουνά και τις κορυφές που υψώνονται ολόγυρα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να νοικιάσουν σκάφη στην πλαζ της Πεζούλας και στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου.

Η ορεινή ποδηλασία δε θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από τη λίστα των υπαίθριων δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Στα Καλύβια Πεζούλας και στο Νεοχώρι λειτουργούν άρτια οργανωμένα Mountain Bike Centers, που προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για να απολαύσει κανείς τις ατέλειωτες διαδρομές (περίπου 35 χλμ) με το διαφορετικό βαθμό
δυσκολίας.

Επιπροσθέτως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στη σκοποβολή, καθώς στη Νεράιδα λειτουργεί οργανωμένος χώρος σκοποβολής.

Τέλος, η λίμνη Πλαστήρα φιλοξενεί το καλοκαίρι και κολυμβητικό αγώνα. Οι κολυμβητές καλούνται να διαπλεύσουν τη λίμνη, καλύπτοντας την απόσταση που χωρίζει τις δύο οργανωμένες πλαζ της, του Λαμπερού και της Πεζούλας.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024