Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, κρίσιμες συνεδριάσεις στα μπλόκα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, κρίσιμες συνεδριάσεις στα μπλόκα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, που αποφάσισαν να μετακινηθούν στην Αθήνα με τρακτέρ και λεωφορεία και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που εμφανίζονται προβληματισμένοι για το μέλλον των κινητοποιήσεων και ετοιμάζουν αντιπρόταση. Ανοιχτά τα Τέμπη από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ. Η εικόνα στα μπλόκα...

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να μετακινηθούν στην Αθήνα την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα για τουλάχιστον δύο ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που εμφανίζονται προβληματισμένοι για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους και το αποτέλεσμα που θα έχουν και ετοιμάζουν αντιπρόταση. Πολλά θα κριθούν τις επόμενες ώρες, οπότε και αναμένονται γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα της χώρας, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνεται και η συνάντηση που συγκάλεσε στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης η συντονιστική στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Οι αγρότες των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών που δεν συμμετείχαν την Κυριακή στην πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων στη Νίκαια και δεν προτίθενται να μετάσχουν και στην «κάθοδο» τρακτέρ και αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, η οποία έχει σταλεί και προς τα υπόλοιπα μπλόκα προκειμένου να ενημερωθούν και να συνυπογράψουν εφόσον το επιθυμούν.

Πάντως, κοινή συνισταμένη όλων εξακολουθεί να παραμένει η απόσυρση των σχεδίων για ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και η άσκηση, από σήμερα κιόλας, ασφυκτικών πιέσεων στα σημεία που έχουν στηθεί τα μπλόκα, με περισσότερους επ’ αόριστον και 24ωρους αποκλεισμούς.

Η εικόνα στα μπλόκα

Κλειστό παραμένει για όγδοη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνουν» τα 30 χλμ.

Στο μεταξύ, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έδωσε «ελευθέρας» από αργά το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τις 11 το πρωί, οπότε και κλείνει εκ νέου για ένα 24ωρο.

Έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν κλειστά τα Τέμπη, έπειτα από συνεννόηση των αγροτών του μπλόκου με την Αστυνομία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Η κοιλάδα θα ξανακλείσει και πάλι στις 9 το βράδυ για ένα 24ωρο.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται, η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ από τις 12:00 το μεσημέρι θα κλείσει για ένα 24ωρο η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στο νομό του Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Στο μεν πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα, Δευτέρα, ο αποκλεισμός 12:00-15:00 και 19:00-22:00, ενώ στο δεύτερο οι «πύλες» θα κλείσουν 18:00-22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή.

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16:00.

Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00 και 19:00-21:00, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα ‘Αρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-18:00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (19:00-21:00 κλειστά).

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται από την Κυριακή το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ.

Στο νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο. Εντός της ημέρας θα γίνει αποκλεισμός της εφορίας στα Μουδανιά με τρακτέρ, από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων στην υπηρεσία και μέχρι τη λήξη του.

Για περίπου τέσσερις ώρες θα μείνει ανοικτή η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Μετά την απόφαση που πήραν οι αγρότες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μπλόκο, ο δρόμος παραμείνει ανοικτός από 10:00-14:00. Στη συνέχεια, η εθνική οδός θα κλείσει, έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Επίσης, οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Ακόμη, από τις 11:00 έως τις 17:00, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, κλείνουν την εθνική Αμφιλοχίας – Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, από τις 12:00 έως τις 15:00, αγρότες από την περιοχή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιτέας, στην έξοδο της περιμετρικής της Ναυπάκτου, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου.

Ακόμη, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων από 15:00-20:00, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου από 16:00-22:00, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, ενώ για το πρωί της Τρίτης προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Γ’ ΔΟΥ, στην Πάτρα.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνέλευση στις 18:30, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, ενώ αναμένεται να κλείσουν, από 19:00-22:00, τη νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου. Ταυτόχρονα, στην Αιγιάλεια υπάρχει και δεύτερο μπλόκο στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών στη γέφυρα του Μεγανίτη. Εκεί οι αγρότες θα κλείσουν σήμερα για δύο ώρες το δρόμο, από 19:00-21:00.

Στην Ηλεία, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από 12:00-18:00, στον κόμβο του Κουρτεσίου, ενώ έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Τα κτίρια όπου στεγάζονται οι ΔΟΥ στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο απέκλεισαν οι αγρότες της Κρήτης.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο τη στάση τους με κλείσιμο των δρόμων, ενώ προετοιμάζονται να μεταβούν στην Αθήνα, την Παρασκευή, και ταυτόχρονα οργανώνονται και για άλλου είδους κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις.

Στην Κορινθία, οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 15:00 έως τις 10:00.

Στην Αρκαδία, αργά το βράδυ της Κυριακής, άνοιξαν τον αυτοκινητόδρομο λόγω της ατελείωτης ουράς που είχε δημιουργηθεί και θα τον κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 12:00 έως τις 24:00.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες προετοιμάζονται για αποκλεισμό υπηρεσιών, εντός της εβδομάδας, στις μεγάλες πόλεις του νομού, ενώ στη Λακωνία ετοιμάζονται να ναυλώσουν πλοίο για να μεταφέρουν τα τρακτέρ από το λιμάνι του Γυθείου στον Πειραιά, την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας θα κλείσουν τη γέφυρα του Ευρώτα, στην εθνική οδό Σπάρτης-Τρίπολης, από τις 17:00 έως τις 20:00.

Το απόγευμα της Τρίτης οι αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου θα συναντηθούν στον Ισθμό, προκειμένου να οργανώσουν την κάθοδό τους στην Αθήνα.

Οι αγρότες της ‘Αρτας θα κλείσουν τον δρόμο στο παλιό γεφύρι της πόλης Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη για 12 ώρες, από τις 3 μετά το μεσημέρι έως και τις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, οι αγρότες στο Κομπότι της Αρτας θα κλείσουν το δρόμο από τις 7 το βράδυ έως και τις 12 τα μεσάνυχτα.

Οι αγρότες της Πρέβεζας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν τον δρόμο στον κόμβο του Λούρου από 12:00 έως 15:00 και από 19:00-22:00. Στην Ηγουμενίτσα συνεχίζουν τον αποκλεισμό της πύλης του λιμανιού για αναχωρήσεις εξωτερικού από 19:00-23:00.

Στα Ιωάννινα, οι κτηνοτρόφοι έχουν αποφασίσει να κλείσουν εκ νέου στο 12ο χιλιόμετρο την οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς, καθώς και τους παράδρομους από 19:00-23:00. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες της Ηπείρου οργανώνονται, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται για την Παρασκευή στην Αθήνα.

Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια κλείνει 10.00-23.00 και 14.00-19.00, στα Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 13.00-15.00 και στα δύο ρεύματα, Νεάπολης Τσοτυλίου (14.00-16.00 και 18.30-20.00) στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά 12.00-13.30 και 16.00-18.30, καθώς επίσης σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη. Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης θα γίνει αποκλεισμός 12.00-14.00.

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά αποφασίστηκε αποκλεισμός 10.00-22.00.

Στον κόμβο Αντιγίνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας αποφασίστηκε 24ωρος αποκλεισμός, από τις 12.00.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024