Νόμος Κατσέλη: Προς παράταση για κατάθεση δικαιολογητικών
Παράταση σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη» λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών από τις τράπεζες. Τα παραπάνω ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς.
Παράταση σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη» λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών από τις τράπεζες.
Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους θεσμούς το απόγευμα της Πέμπτης, κατά την οποία συζητήθηκαν «θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων».
Υπενθυμίζεται, σχετικά με την παράταση που θα δοθεί για να προλάβουν οι δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, ότι το υπουργείο Οικονομίας έκανε προ ημερών και ειδική σύσταση για το θέμα στις τράπεζες, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα, καθώς στα μέσα Φεβρουαρίου 2016 λήγει η σχετική προθεσμία.
Το θέμα αναμένεται να ρυθμιστεί τις προσεχείς ημέρες με υπουργική απόφαση, καθώς, όπως σχολίασε το ίδιο στέλεχος, ήδη δύο τράπεζες έχουν ενημερώσει το υπουργείο ότι αδυνατούν να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα αιτήματα που τους έχουν τεθεί από του πελάτες τους.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της συζήτησης για τον ανταγωνισμό και τα κλειστά επαγγέλματα, ζητήθηκε από τους θεσμούς να κλείσουν οι εκκρεμότητες στην υλοποίηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ, όπως αυτές προκύπτουν από την πρώτη και τη δεύτερη εργαλειοθήκη και να εκκινήσει η διαδικασία για την τρίτη εργαλειοθήκη.
Νέα συνάντηση με τους θεσμούς έχει οριστεί για το πρωί της Παρασκευής στις 11.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Μία ανάσα από τα 2 ευρώ και με επιδότηση
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)





















![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442