Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel Mokka X 2016: ΕXέλιξη

Opel Mokka X 2016: ΕXέλιξη

Η ανανεωμένη εκδοχή του Mokka δίνει το στίγμα της πριν την επικείμενη επίσημη πρεμιέρα της στην έκθεση της Γενεύης την 1η Μαρτίου.


Το ανανεωμένο γερμανικό SUV προσθέτει στα διακριτικά του το «Χ» εισάγοντας παράλληλα στο λεξιλόγιό του μια σειρά από αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Ξεκινώντας από την εμφάνισή του, το Mokka Χ αποκτά ανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα όπου κυριαρχεί η νέα οριζόντια γρίλια σχεδιασμένη έτσι ώστε να θυμίζει ένα ζευγάρι φτερά και η οποία πλαισιώνεται από νέα φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα LED ημέρας στο ίδιο αισθητικό μοτίβο. Πιο αιχμηρή είναι και η σχεδιαστική προσέγγιση των υπόλοιπων στοιχείων του μπροστινού τμήματος με το Mokka Χ να αποκτά μια συνολικά πιο επιθετική όψη.

Επιπλέον, όσοι το επιθυμούν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Opel για μια πιο «upscale» εικόνα θα μπορούν να επιλέξουν ρυθμιζόμενα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED για τα μπροστά φώτα αλλά και LED για τα πίσω φωτιστικά σώματα. Παράλληλα με τα νέα φωτιστικά σώματα. Την ανανεωμένη του εξωτερική εικόνα συμπληρώνουν οι πιο έντονες πτυχώσεις σε όλες τις μεταλλικές του επιφάνειες και φυσικά η προσθήκη νέων χρωμάτων στις επιλογές του.

Ακόμα ριζικότερη είναι η ανασχεδίαση στο εσωτερικό όπου το ταμπλό υπακούει στη σχεδιαστική γραμμή του πρόσφατου Astra ενσωματώνοντας μια οθόνη αφής επτά –ή κατ΄επιλογή- οκτώ ιντσών- η οποία συγκεντρώνοντας όλες τις λειτουργίες του infotainment IntelliLink σε αναβαθμισμένη εκδοχή, εξαλείφει την πλειονότητα των διακοπτών που υπήρχε στο μέχρι σήμερα γνωστό Mokka.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το compact SUV υποδέχεται στην γκάμα του τον κινητήρα 1,4 λίτρων με 152 ίππους του νέου Astra σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει σύστημα start/stop και συνδυάζεται με «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης το οποίο ενεργοποιείται αναλόγως με τις συνθήκες πρόσφυσης. Την γκάμα θα συμπληρώσει ο ήδη γνωστός «αθόρυβος» κινητήρας diesel 1,6 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 110 και 136 ίππων.

Στις νέες προδιαγραφές του Mokka X συγκαταλέγονται η βελτιωμένη εκδοχή του συστήματος Opel Eye το οποίο αξιοποιώντας μια καλύτερη κάμερα βελτιώνει όλες τις λειτουργίες που υποστηρίζονται από αυτό, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων φωτιστικών σωμάτων, του συστήματος Traffic Sign Assist αλλά και των συστημάτων ασφαλείας όπως τα συστήματα προειδοποίησης για ενδεχόμενη σύγκρουση όπως το Forward Collision Alert αλλά και το Lane Departure Warning το οποίο ενεργοποιείται σε ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 60 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024