Σταματούν το διάλογο με το υπουργείο Εργασίας οι επιστημονικοί φορείς
Μετά από τη νέα σύσκεψη, που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τον διάλογο με το υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μέχρι να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση.
Μετά από τη νέα σύσκεψη, που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τον διάλογο με το υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μέχρι να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση.
Ειδικότερα, οι επιστημονικοί φορείς σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Προσήλθαμε στο διάλογο με διάθεση συνεννόησης. Όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία μολονότι τα ζητήσαμε. Το υπουργείο Εργασίας, εξήντλησε την εισφορά του στο διάλογο μόνο σε αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και γενικόλογους ισχυρισμούς. Μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του υπουργείου, δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο. Αναμένουμε τα στοιχεία για να τα ελέγξουμε. Αφού τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα επανέλθουμε στο διάλογο με τις προτάσεις μας».
Ακόμα, οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, «το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την κοινωνική ασφάλιση». Και ζητούν την απόσυρσή του και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.
Επίσης, αναφέρουν ότι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων