Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση-νόθευση

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος δύο αστυνομικών και δύο ιδιωτών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση-νόθευση, καθώς και για ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος δύο αστυνομικών και δύο ιδιωτών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση-νόθευση, καθώς και για ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά.

Ειδικότερα, οι δύο ιδιώτες (40χρονος και 31χρονη) με τη βοήθεια των αστυνομικών (αρχιφύλακα και αστυφύλακα), καταρτίζοντας πλαστογραφημένο έγγραφο (υπεύθυνη δήλωση), προσπάθησαν τη Δευτέρα το πρωί να παραλάβουν από Υπηρεσία Τροχαίας της Αττικής όχημα το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου, λόγω οδήγησης υπό την επήρεια μέθης από τον 40χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχιφύλακας, καθ’ υπόδειξη του 40χρονου, κατήρτισε πλαστή υπεύθυνη δήλωση -εξουσιοδότηση, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας του οχήματος, με την οποία εξουσιοδοτούσε την 31χρονη να το παραλάβει από την Τροχαία.

Την πλαστή δήλωση, στην οποία το γνήσιο υπογραφής βεβαίωνε ο αστυφύλακας, προσκόμισε στην υπηρεσία η 31χρονη, συνοδευόμενη από τον αρχιφύλακα.

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία των αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας με τη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια – ιδιώτη, τους ενημέρωσε ότι το καθεστώς ιδιοκτησίας του επίμαχου οχήματος αποτελεί προϊόν απάτης, ενώ τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι η υπεύθυνη δήλωση που προσκόμισαν οι εμπλεκόμενοι είναι πλαστή.

Ενημερώθηκε τότε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος και διέταξε τη σύλληψή τους, ενώ θα οδηγηθούν ενώπιόν του σήμερα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, στο σπίτι του αστυφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κενές υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες έφεραν σφραγίδες της αστυνομικής αρχής.

Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί προς φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024