Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση στη Ρώμη από το κίνημα εναντίον του συμφώνου συμβίωσης

Συγκέντρωση στη Ρώμη από το κίνημα εναντίον του συμφώνου συμβίωσης

Μία εβδομάδα μετά τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στην Ιταλία, το αντίπαλο στρατόπεδο διοργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση στη Ρώμη «υπέρ της οικογένειας» και εναντίον του νομοσχεδίου που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση Ρέντσι. «Ωσεί παρών» ο αρχηγός του συγκυβερνώντος NCd, Αλφάνο, που δεν κατέβηκε μεν στην πορεία αλλά υποδέχθηκε τον διοργανωτή της και έστειλε τη σύζυγό του. «Είμαστε δύο εκατομμύρια» υποστηρίζουν οι διοργανωτές, αν και ο δήμος υποβαθμίζει κατά πολύ τα νούμερα.

Μία εβδομάδα μετά τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας, το αντίπαλο στρατόπεδο διοργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση στη Ρώμη «υπέρ της οικογένειας» και εναντίον του νομοσχεδίου που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση Ρέντσι. «Ωσεί παρών» ο αρχηγός του συγκυβερνώντος NCd, Αλφάνο, που δεν κατέβηκε μεν στην πορεία αλλά υποδέχθηκε τον διοργανωτή της και έστειλε τη σύζυγό του. «Είμαστε δύο εκατομμύρια» υποστηρίζουν οι διοργανωτές, αν και ο δήμος υποβαθμίζει κατά πολύ τα νούμερα.

Γερουσία και Βουλή έχουν ξεκινήσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις αστικές ενώσεις ομόφυλων ζευγαριών – η Ιταλία είναι πλέον η μοναδική χώρα στην «παλιά ΕΕ» που δεν παρέχει κανενός είδους νομική αναγνώριση σε ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο δεν εισάγει μεν σε καμία περίπτωση το γάμο, όμως μία πρόβλεψή του έχει αποδειχθεί η πιο εμπρηστική: Η δυνατότητα στον ένα σύντροφο να υιοθετεί βιολογικό παιδί που έχει ήδη ο δεύτερος σύντροφος.

Στη Ρώμη, φαίνεται πως το νομοσχέδιο θα περάσει διασπώντας τις κομματικές γραμμές, με υποστηρικτές και αντιτιθέμενους βουλευτές και γερουσιαστές να βρίσκονται και στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, το συγκυβερνών NCd (Νέα Κεντροδεξιά) του Αντζελίνο Αλφάνο έχει δείξει την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο εάν δεν αφαιρεθεί η πρόβλεψη για την «έμμεση υιοθεσία».

Η συγκέντρωση εναντίον του νομοσχεδίου έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης. Οι συγκεντρωμένοι ήρθαν από διάφορα σημεία της Ιταλίας -η Repubblica μιλά για περίπου 1.500 λεωφορεία στο Τσίρκο Μάσιμο από όλες τις ιταλικές περιφέρειες.

Η συγκέντρωση, με το αγγλικό όνομα «Family Day» (Ημέρα Οικογένειας) γέμισε με συνθήματα όπως: «Το λάθος είναι λάθος, ακόμη κι αν γίνει ψηφιστεί», «μητέρα πατέρας, παιδιά, αυτό είναι η οικογένεια», «Ρέντσι, θα το θυμόμαστε».

Ο διοργανωτής της συγκέντρωσης, Μάσιμο Γκαντολφίνι, είπε από το βήμα του Τσίρκο Μάσιμο: «Αυτή η πλατεία δεν κάνει πόλεμο σε κανέναν, είμαστε δύο εκατομμύρια, Ρέντσι κατάγραψέ το».

Πάντως, η δημοτική αρχή υποβάθμισε κατά πολύ τα νούμερα: Η έκταση του Τσίρκο Μάσιμο χωρά μέχρι 560.000 άτομα αν γέμιζε εντελώς.

Τον Γκαντολφίνι υποδέχθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο -σε ένα σαφέστατο μήνυμα υποστήριξης σε όσους είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο Αλφάνο δεν πήγε στην συγκέντρωση, εξέφρασε όμως στο Twitter την «πλήρη υποστήριξή του» και έστειλε τη σύζυγό του, Tιτσιάνα Μιτσέλι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024