Σε συνολικά 90.000 μετανάστες υπολογίζουν οι κυβερνήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας πως θα φτάσουν οι επαναπατρισμοί αιτήσεων ασύλου που θα απορριφθούν τα επόμενα χρόνια. Οι επαναπατρισμοί πρόκειται να γίνουν με πτήσεις τσάρτερ.

Από την πλευρά της Σουηδίας, υπολογίζεται ότι οι επαναπατρισμοί θα φτάσουν μέχρι τις 80.000, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Άντερς Ούγκεμαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου 160.000 άτομα και ο υπολογισμός γίνεται βάσει των σχετικών προηγούμενων που υπάρχουν μέχρι τώρα -η Στοκχόλμη θεωρεί ότι περίπου το 45% των αιτημάτων απορρίπτεται.

Οι σουηδικές Αρχές εκτιμούν, όπως ανέφερε ο Ούγκεμαν, ότι αρκετοί των οποίων οι αιτήσεις θα απορριφθούν θα προσπαθήσουν να κρυφτούν, λέγοντας πως η αστυνομία θα τους αναζητήσει.

Από την πλευρά της Φινλανδίας, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως υπολογίζεται ότι περίπου τα δύο τρίτα των αιτήσεων για άσυλο θα απορριφθούν.

Οι αιτήσεις είχαν φτάσει τις 32.000 πέρυσι και, όπως ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αρμόδια αξιωματούχος του φιλανδικού υπουργείου Πάιβι Νεργκ, το Ελσίνκι υπολογίζει ότι θα απορριφθεί περίπου το 65%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ