Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τη φανέλα του '66 ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 90 χρόνια ιστορίας του

Με τη φανέλα του ’66 ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 90 χρόνια ιστορίας του

Τι και αν η σημερινή εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ -δυστυχώς- δεν θυμίζει εκείνες των δεκαετιών του ’60 και ’70, όταν και πρωταγωνιστούσε η τεράστια φυσιογνωμία του Γιώργου Κούδα, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εμπνεύστηκε από το μακρινό 1966 για την αναγέννηση της φανέλας εκείνης της χρονιάς, προκειμένου να αποτελέσει την επετειακή για τον εορτασμό των 90 χρόνων ιστορίας του. Ο «Δικέφαλος» του βορρά σε μία όμορφη εκδήλωση με παρουσιαστή το μεγαλύτερο σύμβολό του, τον Κούδα, αποκάλυψε μία εντυπωσιακή για τη φινέτσα της φανέλα που θα τεθεί άμεσα σε κυκλοφορία.

Τι και αν η σημερινή εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ -δυστυχώς- δεν θυμίζει εκείνες των δεκαετιών του ’60 και ’70, όταν και πρωταγωνιστούσε η τεράστια φυσιογνωμία του Γιώργου Κούδα, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εμπνεύστηκε από το μακρινό 1966 για την αναγέννηση της φανέλας εκείνης της χρονιάς, προκειμένου να αποτελέσει την επετειακή για τον εορτασμό των 90 χρόνων ιστορίας του.

Ο «Δικέφαλος» του βορρά σε μία όμορφη εκδήλωση με παρουσιαστή το μεγαλύτερο σύμβολό του, τον Κούδα, αποκάλυψε μία εντυπωσιακή για τη φινέτσα της φανέλα που θα τεθεί άμεσα σε κυκλοφορία.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολλοί παλαίμαχοι του συλλόγου, όπως οι Ιωσηφίδης, Λ.Συμεωνίδης, Τερζανίδης, Πέλλιος και Αποστολίδης, καθώς και όλοι οι σημερινοί παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, αλλά και αθλητές – παράγοντες όλων των τμημάτων.

Αρχικά μίλησε ο Κούλης Αποστολίδης, ο οποίος αποτελεί και μέλος της επιτροπής του εορτασμού των 90 χρόνων: «Είναι η πρώτη εκδήλωση για τα γενέθλια μας. Θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες. Μας ζήτησαν να πούμε μία ιστορία. Θυμάμαι το 75-76 όταν πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα, κατεβήκαμε στον Πειραιά και κερδίσαμε με 4-0.

Μετά το 2-0 παίζαμε όπως θέλαμε και το Καραϊσκάκη επευφημούσε τον ΠΑΟΚ. Τότε για να γίνει εκείνη η ομάδα, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια σωστής δουλειάς. Και τότε το πρωτάθλημα γίνονταν σε δύσκολο περιβάλλον και τότε υπήρχε πείνα του κόσμου. Τώρα για να γίνει ομάδα χρειάζονται κεφάλαια, χρόνος και παραγωγική δημιουργική δουλειά».

Ο Λέανδρος Συμεωνίδης αφού θυμήθηκε ένα παιχνίδι το 1963 στο γήπεδο της ΑΕΚ όπου ένας Βούλγαρος διαιτητής είχε… άγριες διαθέσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ ήθελε να φύγει από το γήπεδο. Ενώ βάλαμε γκολ και η μπάλα πέρασε τη γραμμή ο διαιτητής δεν είδε τίποτα.

Είπα φεύγουμε… Αφού μας έπεισαν να μπούμε στο γήπεδο… εκείνοι είχαν φύγει. Ελπίζω οι νέοι παίκτες μας να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια μιας και οι φίλαθλοι είναι πολύ απαιτητικοί».

Λίγο πριν το τέλος, ο Γιώργος Κούδας πήρε το λόγο και αμέσως μετά αποκάλυψε τη φανέλα: «Ενενήντα χρόνια ΠΑΟΚ. Πρέπει να καταλάβετε τι αντιπροσωπεύει το πάθος αυτής της φανέλας. Τότε μετά από εκείνο το παιχνίδι κληθήκαμε να παίξουμε, αφού τιμωρήθηκαν πέντε παίκτες.

Ήταν η περίοδος 1963-1964. Ευχαριστώ τον Λέανδρο Συμεωνίδη που μου έδωσε το νούμερο 7. Θέλω σήμερα αυτή την φανέλα να την χαρίσω στον Λέανδρο».

«Πρεμιέρα» με Ατρόμητο

Η «πρεμιέρα» της επίσημης επετειακής εμφάνισης θα γίνει στο αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η επετειακή φανέλα θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό και κάθε μία θα φέρει έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό.

Η φανέλα θα διατίθεται μέσα σε μια ειδικά κατασκευασμένη κασετίνα μαζί μια σπάνια έκδοση, στην οποία αποτυπώνονται σημαντικές στιγμές από την ιστορία της φανέλας του ΠΑΟΚ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024