Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπέρ του Νόμπελ στους νησιώτες του Αιγαίου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος εξέφρασε τη στήριξή του στο ψήφισμα να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Ήρωες των Nησιών του Αιγαίου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος εξέφρασε τη στήριξή του στο ψήφισμα να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Ήρωες των Nησιών του Αιγαίου.
Το Νόμπελ Ειρήνης στο Αιγαίο ένωσε και τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καθώς επίσης και τις πέντε πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής, από το Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, ως τους Φιλελεύθερους και την ομάδα της Αριστεράς.
Εκατό καθηγητές πανεπιστημίου, επιφανείς επιστήμονες και διανοούμενοι από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, θα υποβάλλουν στην επιτροπή για τα Νόμπελ, το ψήφισμα με όσες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου το MEGA μαζί με το in.gr και άλλα websites της χώρας κορυφώνει την προσπάθειά συλλογής 500.000 υπογραφών στη διαδικτυακή ψηφοφορία του avaaz.org με στόχο να κατατεθεί πρόταση στη Νορβηγική Ακαδημία ώστε να απονεμηθεί στους Ήρωες του Αιγαίου το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Ταυτόχρονα τα websites θα κοινοποιήσουν σε όλα τα social media το ψήφισμα ζητώντας υπογραφές. Ακόμα και με μαζική αποστολή e-mail σε κάθε φίλο, συνάδελφο, συνεργάτη, όλοι μαζί θα βάλουμε στόχο να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τις 500.000 υπογραφές.
Το βράδυ της Παρασκευήςο αριθμός των υπογραφών είχε ξεπεράσει τις 377.000. Η ψηφοφορία κλείνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Μπορείτε και εσεις να υπογράψετε το ψήφισμα στη διεύθυνση:
https://secure.avaaz.org/el/nobel_in_gr/
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Πέθανε ξαφνικά ο στενός σύμμαχος του Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ
- Χανιά: Μετέφεραν πλυντήριο ρούχων πάνω σε… ηλεκτρικό πατίνι – Δείτε βίντεο
- Ο Άντι Μπέρναμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Τον στηρίζει η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών
- Πέθανε η Αντουανέτ Μπάουερ, η ηθοποιός του Star Trek και του The Twilight Zone
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης λόγω φωτιάς – Η ανακοίνωση
- «Η Ντουμπάι έχει καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Σενγκέλια»
- Με επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου απαντά το Ιράν στα πλήγματα των ΗΠΑ – Χτύπημα και σε 2ο πλοίο στα Στενά
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442