Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel GT Concept: Προβολή στο σπορ μέλλον

Opel GT Concept: Προβολή στο σπορ μέλλον

Αξιοποιώντας την σπορ σιλουέτα ενός σπορ coupe με τον απαραίτητο φουτουρισμό η Opel συστήνει την μετεξέλιξη του σχεδιαστικού της κώδικα αλλά και τις φιλόδοξες προθέσεις της για το μέλλον.


Πιστή στην υπόσχεσή της η Opel, έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου που αναλαμβάνει να συστήσει το επόμενο βήμα στο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας με την μορφή ενός ομολογουμένως ελκυστικού διθέσιου σπορ κουπέ.

Αν και παράλληλα με την νέα αισθητική κατεύθυνση η Opel έχει υπονοήσει ότι στο μέλλον επιφυλάσσει μια αντίστοιχου προσανατολισμού πρόταση για την γκάμα της, επί του παρόντος, το πρωτότυπο δεν δείχνει να βρίσκεται και πολύ κοντά στην παραγωγή.

Ρεαλιστική ή μη, η σχεδίαση δεν είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να αγνοήσει κανείς στο Opel GT το οποίο εκτός από το άμεσα προφανές της ελκυστικής του σιλουέτας κρύβει και μια σειρά τεχνολογικών φουτουριστικών «άσσων».

Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι επιφάνειες αφής που ενσωματώνονται στις κόκκινες «ραφές» της οροφής και λειτουργούν σαν sci-fi χειρολαβές που δίνουν πρόσβαση στο εσωτερικό. Στο ίδιο μήκος κύματος οι εξωτερικοί καθρέφτες αντικαθίστανται από κάμερες που τοποθετούνται πίσω από τους θόλους και αναμεταδίδουν εικόνες σε δύο οθόνες που τοποθετούνται αριστερά και δεξιά του cockpit.

Επιπλέον, η Opel έχει εγκαταστήσει μια βελτιωμένη εκδοχή των φωτιστικών σωμάτων IntelliLux LED που εφοδιάζουν το προσφάτως νέο Astra και τα οποία υπόσχονται έναν ακόμα πιο τρισδιάστατο φωτισμό.

Πίσω από τις φουτουριστικές επιφάνειες του concept βρίσκεται μια τυπική sportscar διάταξη με τον κινητήρα τοποθετημένο κοντά στο κέντρο και την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς με τη συνδρομή ενός μπλοκέ διαφορικού και ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τρικύλινδρος κινητήρας 1,0 λίτρου της Opel αποδίδοντας 145 ίππους, ισχύς που σε συνάρτηση και με την ελαφριά κατασκευή του GT υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 215 χλμ./ώρα.

‘Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί το γερμανικό πρωτότυπο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024