Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Περιορίστε το κομματικό κράτος για το ασφαλιστικό

Θεοδωράκης: Περιορίστε το κομματικό κράτος για το ασφαλιστικό

Πρόταση προς όλα τα κόμματα εξουσίας και κυρίως προς την κυβέρνηση να περιορίσουν το κομματικό τους κράτος για το ασφαλιστικό κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Πρόταση προς όλα τα κόμματα εξουσίας και κυρίως προς την κυβέρνηση να περιορίσουν το κομματικό τους κράτος για το ασφαλιστικό κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε αρχικά στους αγρότες, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει, όπως είπε, να τους κοροϊδεύει, να τους πει την αλήθεια και να ζητήσει συγγνώμη διότι «τους υποσχεθήκατε τα πάντα χωρίς να έχετε σχέδιο για τίποτα».

«Δεν θα τους ξεγελάσετε με χάντρες. Κατάλαβαν ότι τους εξαπατήσατε για να πάρετε την εξουσία. Βλέπουν τον τρόπο που πολιτεύεστε. Ξέρουν για τις σπατάλες σας. Για το κομματικό σας κράτος. Για τις χιλιάδες των μετακλητών σας υπαλλήλων», δήλωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέθεσε την πρότασή του με την οποία υπάρχει, όπως εκτίμησε, εξοικονόμιση άνω των 100 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς: «Καταργήστε τώρα με έναν νόμο και ένα άρθρο τον νόμο Τσοχατζόπουλου που το 1985 μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες».

«Αυτή είναι η δική μας συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση. Μια πρόταση προς όλα τα κόμματα εξουσίας – που εξέθρεψαν το κομματικό κράτος – αλλά βεβαίως κυρίως προς την κυβέρνηση.

»Με μια τροπολογία διπλασιάσατε τις διοικήσεις δημόσιων οργανισμών φέρτε λοιπόν τροπολογία που θα καταργεί τις στρατιές των συμβούλων και εμείς θα την ψηφίσουμε.

»Θα είναι και ένα μήνυμα προς την κοινωνία. Περιορίζουμε το κομματικό μας κράτος για το ασφαλιστικό. Αντέχετε; Ή θα επιμείνετε στο αντίστροφο μήνυμα. Όλα θυσία στο κομματικό κράτος;» είπε.

Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «η πολιτική τάξη της χώρας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων». «Ήσασταν μαζί κύριοι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις διαδηλώσεις εναντίον της πρότασης Γιαννίτση» τόνισε.

«Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσαν πάντα και οι συντεχνίες, οι κομματικοί σας πελάτες. Κοινός στόχος; Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε σήμερα και άσε τις επόμενες γενεές στην τύχη τους» δήλωσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε με παραδείγματα στις επιβαρύνσεις που φέρνει η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση με σοφιστείες και τεχνάσματα κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό. Μεταθέτοντας στο μέλλον τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη».

«Μία πραγματική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να σκέφτεται πρωτίστως τους σημερινούς εργαζόμενους και μελλοντικούς συνταξιούχους».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, με την πρόταση της τιμωρεί αυτόν που είναι ειλικρινής στη φορολογική του δήλωση και ωθεί στη φοροδιαφυγή τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εισόδημα από 15.000 ως 70.000 ευρώ.

«Έτσι κατάφερε η κυβέρνηση να τους βγάλει όλους στους δρόμους. Και τους επιστήμονες και τους αγρότες και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Θυσιάζετε τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην θυσιάσετε το πελατειακό σας κράτος».

«Το ασφαλιστικό χρειάζεται γενναίες αλλαγές και όχι εισπρακτικές τσαπατσουλιές. Μεταρρύθμιση για τις νεότερες γενιές. Το σχέδιο Κατρούγκαλου φορτώνει εξ ολοκλήρου τα βάρη της κρίσης στις επόμενες γενιές» είπε.

«Το σύστημα παραμένει δραματικά προσηλωμένο στο χθες» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν εισάγει ιδέες και σκέψεις για το 2ο και τον 3ο πυλώνα που θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα ασφαλείας και διεξόδου για τους ασφαλισμένους
και που αποτελεί κοινό τόπο σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση. Είναι άλλωστε και μια από τις επισημάνσεις του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής» τόνισε.

«Το ασφαλιστικό είναι στην Ελλάδα ένα φαγοπότι που ο καθένας παραγγέλνει για τον εαυτό του τα πιο ακριβά και στο τέλος όλοι δείχνουν προς την πόρτα λέγοντας «τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η κοπέλα που μόλις μπαίνει. Και εμείς αυτό το ασφαλιστικό δε θα το στηρίξουμε».

Στη δευτερολογία του ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε «στα παλικάρια που μετείχαν σε όλα τα μεγάλα πάρτι της μεταπολίτευσης» και που τώρα «μετανοημένα και πλούσια βέβαια, έχουν βρει καταφύγιο στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «βουτυρόπαιδα επαναστάτες ράπερ που πάνε στην επανάσταση με Mercedes του μπαμπά τους και έχουν ένα όνειρο: να δουλέψουν σκληρά, στο κόμμα και το Δημόσιο βέβαια και να πάρουν λιμουζίνα. Ζούνε με κρατικό χρήμα αυτοί, οι φίλοι και οι συγγενείς τους και πουλάνε μελό ιστορίες αντίστασης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024