Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάγκαλος: Ο «speedy Gonzales» Τσίπρας και ο ανύπαρκτος Δρίτσας

Πάγκαλος: Ο «speedy Gonzales» Τσίπρας και ο ανύπαρκτος Δρίτσας

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αυτή η κυβέρνηση, δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, παρομοιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα με τον Speedy Gonzales. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, ο πρώην υπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στον Θ.Δρίτσα για τη στάση που τηρεί στο θέμα της πώλησης του ΟΛΠ στους κινέζους.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αυτή η κυβέρνηση, δηλώνει ο πρώην υπουργός Θ.Πάγκαλος, παρομοιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα με τον Speedy Gonzales. «Σαν τον Speedy Gonzales, που λέει ‘θα πάρω το χωριό της μάνας μου και μετά τη Νέα Υόρκη και στο τέλος το Βερολίνο’. Λοιπόν, ο Speedy Gonzales κ. Τσίπρας με χαρά θα είναι αντικείμενο, θα τον βάλουν στο χέρι οι Ευρωπαίοι» σημείωσε.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 σημείωσε σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με την ΕΕ: «Είπατε πριν ότι ναρκοθέτησαν τον Σαμαρά κι εγώ συμφωνώ ότι έτσι ήταν τα πράγματα. Αλλά δεν θα ναρκοθετήσουν τον αριστερό κ. Τσίπρα, τον επαναστάτη, ο οποίος μόνος του λέει ότι ‘κοιτάξτε να δείτε αυτή την επανάσταση που κάνουμε στην Ελλάδα, όταν την τελειώσουμε και θα έχουμε επαναστατήσει τελείως στην Ελλάδα και θα την έχουμε καταντήσει σαν τα μούτρα μας, τότε θα επαναστατήσουμε και την υπόλοιπη Ευρώπη και μετά τον υπόλοιπο κόσμο;’

» Έτσι είπε προχθές στο Φάληρο. Σαν τον Speedy Gonzales, που λέει ‘θα πάρω το χωριό της μάνας μου και μετά τη Νέα Υόρκη και στο τέλος το Βερολίνο’. Λοιπόν, ο Speedy Gonzales κ. Τσίπρας με χαρά θα είναι αντικείμενο, θα τον βάλουν στο χέρι οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον συντηρητικοί και αν δεν είναι συντηρητικοί, είναι σοσιαλδημοκράτες, δηλαδή κι αυτοί εχθροί του κ. Τσίπρα.

» Γιατί ο κ. Τσίπρας έχει διαρρήξει τελείως τις γέφυρες του με την Σοσιαλδημοκρατία και την καταγγέλλει ως όργανο του μεγάλου κεφαλαίου και αποδοκιμαστέα και επομένως δεν υπάρχει κανένα μέλλον. Ή με τον Τσίπρα στην κόλαση ή να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αυτή η κυβέρνηση.»

Σχολιάζοντας το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το βίντεο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός είπε χαρακτηριστικά:

«Γιατί είναι αυτή η πρωτοφανής άποψη; Δεν έχετε καταλάβει γιατί; Γιατί πέσανε δύο-τρία ποσοστιαία νούμερα πίσω από τη ΝΔ. Αυτά τα παιδιά, τα αγοράκια αυτά, δεν ξέρουν να χάνουν. Ο κ. Δρίτσας, τον οποίον επικαλεστήκατε, για να μας επικαλεστεί την ιστορία, όταν κάποτε είχε ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να αποκλείσει τη Βουλή για να μην πάνε, λέει, βουλευτές να ψηφίσουν, γιατί έχει κάνει και τέτοια στο παρελθόν, το θυμάστε το γεγονός αυτό, τους είχε απωθήσει η Αστυνομία και ήταν στον Ευαγγελισμό μια ομάδα τραμπούκων, οι οποίοι βλέπανε τα αυτοκίνητα που περνούσαν και άμα έφτανες στο φράγμα των αστυνομικών και έλεγες ότι είσαι βουλευτής σε αφήνανε να περάσεις.

» Θυμάμαι την ώρα που περνούσα εγώ, ο κ. Δρίτσας έλεγε ‘Να’ τος ο Πάγκαλος, είναι βουλευτής, πιάστε τον, πετάξτε του πράγματα’. Με έδειχνε, βουλευτής αυτός ων στους τραμπούκους, για να ασχημονήσουν και να με προπηλακίσουν και μετά από λίγο έγινε στο ίδιο σημείο ακριβώς με πρωταγωνιστή πάλι τον κ. Δρίτσα ένα επεισόδιο με θύμα την κυρία Κανέλλη, που ήταν βουλευτής.

» Θυμάστε αυτό το επεισόδιο; Αυτό το υποκείμενο, τι απόψεις έχει για τη ελεύθερη δημοσιογραφία και πώς είναι δυνατόν να έχει απόψεις; Εγώ προσωπικά θα αδιαφορούσα, ξέρετε, για τον κ. Δρίτσα.»

Ιδιαίτερα για τον υπουργό Ναυτιλίας, ο κ. Πάγκαλος υπήρξε ιδιαίτερα σκληρός, χαρακτηρίζοντάς τον ανύπαρκτο και αποτυχημένο πρόσωπο.

Μάλιστα για τη στάση που τηρεί στο θέμα της πώλησης του ΟΛΠ, ο πρώην υπουργός κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να διευκρινίσουν τι ισχύει: «Να τοποθετηθεί ο κ. Δρίτσας, ο πρωθυπουργός, κάποιος τέλος πάντων, τι στο διάολο γίνεται; Τι ισχύει; Το τηλεφώνημα του κ. Τσίπρα στον Κινέζο πρωθυπουργό ή η άποψη του κ. Δρίτσα εκπεφρασμένη εν τη Βουλή, ότι δεν υπάρχει συμφωνία;»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024