
ΑΔΕΔΥ: Πορεία κόντρα στο Ασφαλιστικό την ώρα της συζήτησης στη Βουλή
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που διεξαγόταν στην Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που διεξαγόταν στην Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό.
Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το οποίο υποστηρίζει ότι διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέα μείωση συντάξεων μετά από αυτές που επέφεραν τα δύο προηγούμενα Μνημόνια.
Όπως δήλωσε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, οι συνταξιούχοι που αμείβονται με πάνω από 1.000 ευρώ και όσοι έχουν πάνω από 20 χρόνια ασφάλισης είναι τα μεγάλα θύματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.
Ακολούθησε πορεία προς την Βουλή με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.
Στο Σύνταγμα, η πορεία της ΑΔΕΔΥ στην οποία υπήρχε και μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με την πορεία του ΠΑΜΕ που είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια την ίδια ώρα.
Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς, η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στην γενική απεργία που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Έκτακτο επίδομα παιδιού: Δεύτερος κύκλος πληρωμών τον Αύγουστο
- Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drone σε πολυκατοικία – Αναφορές για πιθανά θύματα
- Συνταγή: Μακαρόνια με κοκκινιστά κεφτεδάκια
- Η SpaceX έχασε 1,2 τρισ. κεφαλαιοποίηση σε ένα μήνα – Γερό «ξεπούλημα» στις μετοχές Τεχνητής Νοημοσύνης
- Ηπατίτιδα: Πλήρης έλεγχος ή και θεραπεία σε μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις
- Πώς τα δάση της Γαλλίας και της Ισπανίας μετατράπηκαν σε «προσάναμμα» – Οι άνεμοι και η «τέλεια καταιγίδα»


