Ρομπότ λύνει τον Κύβο του Ρούμπικ σε ένα δευτερόλεπτο
Αν έχετε δυσκολίες να λύσετε τον Κύβο του Ρούμπικ, θα γνωρίζετε φυσικά ότι δεν είστε οι μόνοι. Ίσως γι' αυτό δύο μηχανικοί λογισμικού έφτιαξαν την απόλυτη μηχανή επίλυσης του τρισδιάστατου μηχανικού παζλ, η οποία μπορεί να το λύσει σε κάτι περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο!
Αν έχετε δυσκολίες να λύσετε τον Κύβο του Ρούμπικ, θα γνωρίζετε φυσικά ότι δεν είστε οι μόνοι. Ίσως γι’ αυτό δύο μηχανικοί λογισμικού έφτιαξαν την απόλυτη μηχανή επίλυσης του τρισδιάστατου μηχανικού παζλ, η οποία μπορεί να το λύσει σε κάτι περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο!
Οι μηχανικοί Τζέι Φλάτλαντ και Πολ Ρόουζ από το Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών ανέβασαν ένα βίντεο στο YouΤube με το οποίο επιδεικνύουν την ικανότητα του ρομπότ τους να επιλύει τον Κύβο σε χρόνο ρεκόρ.
Το μηχάνημα χρησιμοποιεί κάμερες για να διαβάσει τα χρώματα σε κάθε έδρα του κύβου, μηχανικούς βραχίονες για την περιστροφή της κάθε πλευράς και γνωστούς αλγόριθμους για την επίλυσή του με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις.
Το ρεκόρ που έχει επιτύχει το μηχάνημα των Φλάτλαντ και Ρόουζ είναι 1,019 δευτερόλεπτο. Οι δύο μηχανικοί θα επιδιώξουν να καταγραφεί στο Βιβλίο Γκίνες.
Ο καλύτερος χρόνος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στην επίλυση του Κύβου του Ρούμπικ από ρομπότ είναι 2,39 δευτερόλεπτα. Το σχετικό ρεκόρ, από μηχάνημα που δημιούργησε ένας φοιτητής από τη Φλόριντα, καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι άνθρωποι -όσοι δηλαδή μπορούν να επιλύσουν τον περίφημο γρίφο- είναι πιο αργοί από τα ρομπότ, αλλά όχι και τόσο. Το ρεκόρ είναι κάτι παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα και συνεχώς βελτιώνεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: «Τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τις είχε κοστολογήσει αυτή η κυβέρνηση;»
- Με Χουάντσο και πέντε ΝΒΑers η Ισπανία κόντρα στην Ελλάδα
- Αγρίνιο: Συναγερμό για φωτιά – Σηκώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη
- Δύο καλοκαιρινά gadget που μετατρέπουν την άνεση σε… προέκταση του χεριού μας
- Προβλέψεις-σοκ από την Παγκόσμια Τράπεζα για ανάπτυξη και πληθωρισμό
- ΠΑΣΟΚ για νόμο Πιερρακάκη: Εικονική μη κερδοσκοπία, εικονικές διαδικασίες, εικονικά πανεπιστήμια
- Η παγκόσμια πείνα μειώνεται, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν
- Νότια Κορέα: Εστιάτορας κινδυνεύει με φυλάκιση γιατί σέρβιρε γλυκό με μυρμήγκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)















![Βίσωνας επιτέθηκε σε 65χρονο στο Γέλοουστοουν και τον πέταξε 3 μέτρα στον αέρα – «Μου χάρισε την ζωή» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bison22-315x220.jpg)






![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442